פורום טיפול משפחתי, קשר משפחתי - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על בעיות כמו בעיות במשפחה, בעיות בזוגיות, ייעוץ זוגי, בעיות עם הילדים, גיל ההתבגרות, יחסים בין אחים, משבר במשפחה ועוד
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נידוי משפחתי בגלל קשר לא רצוי
    סי
    10/11/2021

שלום לך
    יש לי אחיינית בת 20 שהכירה בחור מוסלמי ועברה להתגורר איתו בכפר.
    לאחיינית קשרים מורכבים עם הוריה ואחיה היחיד. תמיד הרגישה לא רצויה וקיבלה יחס שונה ודחוי מאביה וכולם במשפחה ראו זאת ושתקו.
    (אביה הוא אחי שאיני מדברת איתו כבר שנים עקב רצונו להכתיב לי את מהלך חיי).
    לאחרונה ולפני שסיימה את הצבא המפקד שלה יזם פגישה עם אביה ואיתה בניסיון להחזיר אותה הביתה. (זרק אותה מהבית לאחר שגילה שהיא עם מוסלמי) בסיום הפגישה הזו חזרה הביתה אך שוב סילק אותה והיא חזרה לחבר המוסלמי.
    שאלתי היא, האם עלי לנדות ולהפסיק את הקשר איתה בגלל הבחירה שלה?כי אני בדעה שזו הבחירה שלה ושום חרם וברוגז לא יעזור כאן. אני לא מקבלת אותו והיא יודעת זאת.

אנא תשובתך
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• נידוי משפחתי בגלל קשר לא רצוי

Simona Pelleg
    10/11/2021

סי יקרה.
    את מתארת מערכת יחסים מורכבת בינכם.
    שאין לי ספק כל אחד נפגע ממנה, הן הפוגע והן הנפגע.
    בסוף דברייך את כותבת דבר מיוחד :
    " כי אני בדעה שזו בחירה שלה ושום חרם וברוגז לא יעזור כאן...." וזו תשובתי אלייך יקירה.
    בחירה , מחשבה, ממקום בוגר.
    בברכה
    סימונה פלג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חברה של הבן שלי ויחס לא נעים
    אורית
    25/09/2021

שלום,
    הבן שלי בן 20, חייל, יש לו חברה כבר שנה וחצי,
    בחורה נחמדה, לאחרונה שמנו לב שהוא קצת שינה את ההתנהגות שלו ואנחנו חוששים שזה בגללה, הוא הפך להיות פחות אכפתי כלפי דברים, פחות רגיש ונראה שכאשר היא אצלנו הוא לא כל כך מחייך לידנו, היא תמיד לוחשת לו דברים כאשר הם יושבים איתנו בסלון ותפסתי אותה ממלמלת בלעג על משהו שהוא אמר, אנחנו קצת בהסתייגות ממנה אך לא רוצים לפגוע בילד יחד עם זאת השינוי שחל בו לא מוצא חן בעניינו ,
    מה עושים?

הוספת תגובה

תמונה

• חברה של הבן שלי וכיצד לעזור

Simona Pelleg
    03/10/2021

אורית שלום,
    מתנצלת על התגובה המאוחרת.
    מבינה לליבך יקרה. והדבר היחיד הוא לנסות לדבר איתו ולשתף אותו במה שאתם מרגישים בנושא. לא לדבר עלייה, אלא רק ברגשות שלכם על המצב.
    בהצלחה יקרה.
    בברכה
    סימונה פלג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בן בוגר שלא מדבר עם האמא
    עדי
    28/08/2021

שלום, יש לי בן בוגר בן 30 שלפני כשלוש שנים עזב את הבית בכעס ימאז אנו לא מדברים. הוא כועס עלי ואני כועסת עליו מאוד מסיבות שונות. מצד שני אני מרגישה שהמשפחה מתפרקת. אחותו שחיה איתי מנצלת את המצב ומאיימת גם היא בברוגז כל שני וחמישי . למרות הכעס חשוב לי לנסות להחזיר את המצב לקדמותו. האם לאחר 3 שנים של נתק זה נורמלי פשוט לשלוח הודעת ווטסאפ ולהזמין אותו לחג? דרך אחרת? חוששת מאוד להתאכזב ולכן גם חוששת מהדרך..

לקביעת תור
    סגירה
    בן בוגר שלא מדבר עם האמא

הוספת תגובה

תמונה

• בן בוגר שלא מדבר עם אמא

Simona Pelleg
    29/08/2021

בוקר טוב עדי
    הסוגיה שאת מעלה מורכבת וכואבת כאחד.
    כדי להחזיר את המצב ליחסים יותר טובים, צריך הכוונה ועזרה מקצועית יקירה.
    לגבי הההזמנה לחג, בור שאם את רוצה שינוי כלשהו את זו שצריכה ליזום ולכן לשאלתך האם האם לשלוח הודעה, הייתי שולחת ומברכת לשנה טובה. בהחלט. אין ספק שהדרך מאתגרת .
    בברכת שנה טובה לעבודה פנימית ולשיפור מערכת היחסים.
    סימונה פלג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אמי עם דמיונות מופרכים
    אייל
    15/08/2021

שלום רב,
    אמי, מאז שאני מכיר אותה, נוטה להסיק מסקנות פרועות על שלל נושאים. בשנים האחרונות (היא עוד לא בת 70) זה החמיר עד רמה של חרמות שונות עליי, אישתי, וכל שאר המשפחה הקרובה.
    הדמיונות, כפי שאני רואה אותם, מחבלים בקשר עימה. היא למשל הפסיקה לדבר איתי ועם שאר המשפחה לתקופות מסוימות על דברים שהיא מדמיינת עם עצמה.

דוגמאות למקרים כאלה:
    1. היא מאשימה את אישתי שהיא לא מלבישה את בתנו בבגדים שהיא קונה אנחנו רוצים שהבת שלנו תהיי דתיה והבגדים שלה לא מספיק טובים (זה כמובן לא נכון, והבת שלי לובשת חצאיות וגופיות/חולצות קצרות)
    2. היא טוענת שאישתי שקרנית, וכשאישתי לא זכרה קרובת משפחה מסויימת, אמא שלי טענה שהיא משקרת ומסתירה דברים
    3. חפץ שנעלם היא תאשים שמישהו בבית לקח לה (למשל שאבא שלי לקח ומכר). החפץ נמצא בהמשך היום במגירה.
    4. היא טוענת שאני מחרים אותה בגלל אישתי כי אנחנו לא באים לבקר (היו סיבות למה לא באנו, וגם לא ביקרנו את הצד של אישתי)
    5. אחיה מאושפז עשרות שנים עם בעיות נפשיות, והוא האשים את אבי בפדופיליה. אמא שלי החליטה שהוא מקור מהימן והלכה למשטרה.
    6. ועוד...

לאחרונה רוב הדמיונות היא נגדי ונגד אישתי. אין אף דבר אמת אחד, ולא משנה כמה דיברתי איתה על זה היא דובקת בדעות שלה ואומרת שאני מגן עליה. ניסיתי מספר פעמים רבות ללכת לפסיכולוג, ושאגיע גם כן, אבל היא פשוט מסרבת בתוקף. החשש העיקרי שלי פה שהבעיה הזו תחמיר עם הזמן, ומרגיש לי שכבר עכשיו יש צורך בטיפול (ואף אולי תרופתי).

שאלתי: האם אכן יכולה להיות פה בעיה נפשית, או שמא מדובר ב״אישה עם אופי קשה״? איך ניתן לטפל בבעיה, במיוחד לאור חוסר שיתוף הפעולה?

אודה לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    אמי עם דמיונות מופרכים

הוספת תגובה

תמונה

• חוסר רצון להיכר במערכת או להכיר בבעיה

Simona Pelleg
    16/08/2021

ערב טוב אייל
    בסיום דברייך, כתיבתך אתה נותן את התשובה. " במיוחד לאור חוסר שיתוף הפעולה?". וכאן טמונה בעיקר הבעיה. חוסר שיתוף פעולה, חוסר רצון להיכר במערכת או בכלל להכיר בבעיה. כך שלדעתי הרבה אין לך מה לעשות הרבה. כי זה לא בידיים שלך. מה שאני כן מציעה לך זה לשבת עם אשתך ללבן הדברים בינכם ולנסות לא לקחת ללב את מה שנאמר. לא להתעצבן או להעיר כי זה לא עובר לאימך. בברכה סימונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה, אכן זה נעשה ואמשיך להשתפר בזה

אייל
    16/08/2021

תודה, אכן זה נעשה ואמשיך להשתפר בזה מולה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם תהיה לי מערכת יחסים?
    יפה שרעבי
    30/12/2020

מה צפוי לי בעתיד אם תיהיה לי זוגיות בקרוב

לקביעת תור
    סגירה
    האם תהיה לי מערכת יחסים?

הוספת תגובה

תמונה

• תיהיה לי מערכת יחסים

Simona Pelleg
    31/12/2020

יפה יקרה בוקר טוב,
    אינני יכולה לענות לך על שאלה חשובה זו יקרה. מאחר ואינני מתעסקת בנושא עתידנות.
    מאחלת לך שתיהיה לך מערכת יחסים יקרה.
    שנה אזרחית טובה
    בברכה
    סימונה פלג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בן 13 לוקח כספים בלי רשות כיצד ניתן להתמודד?
    סיוון
    10/10/2020

שלום לפורום,
    אני ומשפחתי עדיין בשוק ובהלם מזה שבני בן ה13 צילם את כרטיס האשראי של אימי וביצע איתו רכישות. אני גרושה לאחר נישואין וגירושין קשים מבן זוג אלים עם רמת ערכים נמוכה (האלימות מתבטאת ב: הסתה קשה של הילדים, שקרים, מניפולצית, איומים והפחדות). בניי נמצאים בהסדרי קשר עימו מחצית מהשבוע עם לינה.
    אני מתכנת לשבת עם בני ולשוחח איתו על המקרה(איך זה התחיל ומה גרם לו לעשות מעשה חסר חמלה כלפי סבתא מאוד אהובה).
    אודה על התייחסות למקרה ומה נכון לי כהורה לעשות במקרה כזה?
    תודה

הוספת תגובה

תמונה

• בן 13 לוקח כספים בלי רשות

סימונה פלג
    10/10/2020

סיון ערב טוב.
    הטיפ הראשון והחשוב שאוכל לתת לך במסגרת זו היא:
    לא להיכנס לעימות, לא להוכיח אותו, לא לצעוק, לא התעצבן.
    כל אלה ובסגנון הזה ירחיקו אותך מלקבל תשובה או אפילו ליצור תקשורת.
    דברי איתו, עם כל הקושי, ממקום של אמפטיה, ממקום שאת רוצה להבין אותו ולשמוע אותו. ממקום שאת רוצה שיבוא אלייך אם חסר לו משהו וכו...
    מקווה שהצלחתי להסביר את כוונתי.
    בברכה
    סימונה פלג.

ף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בן הבכור בן 18.5 לא מסתדר עם החיים
    מיטל
    23/04/2020

היי סימונה, הבן הגדול שלנו בן 18.5 הוציא פטור מהצבא ולא התגייס. גר בבית אך לא עובד .לא מוצא את עצמו . לוקח את הרכב ללא רשות. יש לציין שעבר מסכת גירושים מכוערים כשהיה בן 13 ולא קיבל טיפול רגשי לאורך השנים. מה עושים?

הוספת תגובה

תמונה

• בן בכור בן 18.5 לא מסתדר עם החיים

סימונה פלג
    25/04/2020

בוקר טוב מיטל יקרה.
    אני מתארת לעצמי כמה קשה ומאתגרת התקופה הזו.
    לדעתי צריך טיפול ליווי הנחיה מקצועית על מנת לעזור לבנך ולכם בכלל.
    כמובן עם הוא רוצה.
    הרבה אינני יכולה לעזור מהפרטים שכתבת
    אך
    אם את יכולה לדבר איתו מעט, לשמוע מה הוא מרגיש וכו...
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התלבטות לגבי מעבר דירה ועבודה
    שלי
    30/01/2020

שלום רב,
    אני מספר שנים גרה אצל ההורים עם בעלי.
    אני מתלבטת האם לעבור דירה לעיר אחרת.
    המעבר ידרוש ממני גם לעזוב את העבודה בעיר בה אני גרה כעת.
    אשמח לעזרה.

הוספת תגובה

תמונה

• מעבר דירה

סימונה פלג
    31/01/2020

בוקר טוב שלי,
    לדעתי נכון לעבור למקום משלכם. גם אם זה אומר התחלות חדשות בתחום העבודה ובניית עצמאות וחיי משפחה חדשים.
    בברכה
    סימונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לדבר עם הילדים על פורנוגרפיה
    תקווה
    21/01/2020

איך לגרום לנער בן 13 להפסיק להסתכל על פורנוגרפיה לאחר הסבר מדוע לא /למה אסור

הוספת תגובה

תמונה

• לדבר על פורגורפיה

סימונה פלג
    28/01/2020

תקווה בוקר טוב,
    מתנצלת על איחור התשובה.
    יש מאמר שכתבתי פה באתר על דבור עם ילדים על פורנוגרפיה.
    אני לא חושבת שאפשר היום למנוע מילדים את ההסתקרנות בנושאים מסוימים. יחד עם זאת מאוד מאוד חשוב לנו כהורים ללהסביר שמה שהם רואים הוא לא נכון, מעוות במציאות, ובטח לא מראה את הכבוד והיופי בקיום יחסים. זה הדגש שצריך להיות.
    אשמח להתעדכן
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קונפליקט בין מטופל למלווה בנוגע לביקור רופא
    שחר
    10/12/2019

כבר הרבה זמן שאמא שלי לא מכבדת את הזכויות שלי כמטופלת בביקורים אצל רופא, ובדגש על הזכות לכבוד או צנעת פרט. למשל, כשאני מבקשת להוריד בגדים מאחורי הווילון, גם אם זה רק בגד אחד (למשל להוריד חולצה ןלהשאר עם חזיה) ואמור לקחת שניה, אמא שלי מתעקשת שאני לא אעמוד מאחורי הווילון ואתפשט מול הרופא. הרופאים במצבים האלה, לא אומרים כלום או מסכימים עם אמא שלי. אני עברתי את גיל 18 ואין לי מלווה אחרת. יש לי בדיקות יותר אינטימיות לעבור, ואני פוחדת שאמא שלי תמשיך להרשות להפקיר אותי ואת הכבוד שלי. היא מחטטת לי בטלפון וחוקרת אותי לפני כל יציאה מהבית. אני לא יודעת איך אצליח ליצור קשר עם עובדת סוציאלית או גורם אחר אם ארצה להתלונן. מה לעשות?

הוספת תגובה

תמונה

• קונפליקט בין מטופל למלווה

סימונה פלג
    11/12/2019

שחר שלום.
    על אימך לכבד את פרטיותך ועלייך לקבל החלטה לאפשר זאת. ולדרוש זאת. זו זכותך המלאה והחשש מה , ואיך לעשות נתונה בידייך בלבד.
    אומץ, אומץ לדרוש את מה שאת מרגישה שמגיע לך.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קונפליקט בין מטופל למלווה בנוגע לביקור רופא

שחר
    11/12/2019

זה מה שאני אומרת לה, אבל היא מנסה להחליט על גופי והרופאים מקשיבים לה במקום לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נתק בין הבן הבכור להוריו
    יעל
    11/12/2019

בני הבכור בן 32,גר כבר 8 שנים מחוץ לבית,מפרנס את עצמו בכבוד. מזה שנה וחצי לא מגיע לבקר בביתנו. התקשורת בינינו היא חד צדדית,אני שולחת ווטסאפים והבן לא עונה,מנסה להתקשר והבן לא עונה. הבן הבכור לא מדבר עם הבן האמצעי מזה 10 שנים. הבן האמצעי התחתן לפני שנה,הבן הבכור הגיע ל-5 דקות לחתונה והלך. הבן האמצעי עם אשתו גרים ביחידת דיור שסמוכה לביתנו.
    באירועים משפחתיים הבן הבכור מגיע,אך נמנע מלדבר איתנו-ההורים,מעדיף לדבר עם שאר בני המשפחה האחרים.
    אנחנו ההורים ניסינו לקבוע עם הבן הבכור מפגש,אך הוא מסרב.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נתק בין הבן הבכור להוריו

הוספת תגובה

תמונה

• נתק מהורים

סימונה פלג
    11/12/2019

יעל יקרה.
    צר לי לקרוא על הנתק. אני מבינה שעשית כל שיכולת לחדש הקשר, אך ללא הועיל. הרפי.
    אני מאמינה שאם הקשר אמור להתחדש ובנך ירצה ל. בכך. זה יקרה.
    כרגע , שום לחץ או ניסייון לא יועיל. ואני מציעה להרפות, נכון לעכשיו.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לא רוצה שיקחו לי את העצמאות - מינוי אפוטרופוס
    מישהי בלחץץץץ
    13/11/2019

שלום
    האם אמא שלי יכולה למנות לי אפוטרופוס שיחליט עליי מבחינת בריאות, כספים, ומצב פיזי ויקח לי את העצמאות בניגוד לרצוני?

הוספת תגובה

תמונה

• לקיחת עצמאות

סימונה פלג
    27/11/2019

שלום לך משהי בלחץ,
    אינני יכולה לענות לך על שאלה חשובה זו.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אח גדול שלא מוכן להתפשר
    אנונימית
    15/10/2019

אחי הגדול רוצה לטוס איתי לחו"ל לנופש של 3 ימים ביעד קרוב באירופה בתור מתנת יום הולדת. אני אמרתי לו שאני אסירת תודה אבל לא מעוניינת לטוס בכלל, לא משנה עם מי ולאן. חשבתי לעצמי, שאם הוא מוכן לשלם כל כך הרבה כסף, למה הוא לא מוכן לממן לי מתנה או כמה מתנות שמסתכמות באותה עלות? אמרתי גם להורים שלי שאני מעדיפה מתנה אחרת, וכל המשפחה מגבילה אותי בכסף, וכופה עלי סכום מאוד קטן. אני לא חובבת קניות איפור, ספא, אני רוצה מתנה שתהיה מיוחדת ופרקטית. (גם לחופשה בתוך הארץ אין לי חשק). אני לא מבינה, כי אם קודם היו מוכנים להשקיע עשרות אלפי שקלים, למה עכשיו לא? איך לשכנע את המשפחה?

לקביעת תור
    סגירה
    אח גדול שלא מוכן להתפשר

הוספת תגובה

תמונה

• אח גדול שלא מוכן להתפשר

סימונה פלג
    15/10/2019

אנונימית יקרה ערב טוב.
    ראשית מזל טוב.
    שנית, לא ההיתי מנסה לשכנע את המשפחה. אם לא מתאים לך הנסיעה , שזה ממש בסדר כמובן, אל תסעי. ואם אין הבנה למתנה אחרת. תשחררי. אינני יודעת מה השיקולים או מה עומד מאוחרי עניין המתנה והנסיעה,
    אך אם זה לא מתאים ואין הבנה למתנה אחרת. שחררי יקרה.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אח גדול שלא מוכן להתפשר 2

אנונימית
    15/10/2019

תודה שניסית לעזור, אבל עברו כמה שבועות מאז יום ההולדת שלי. אני עומדת להכנס לתקופה לחוצה וכנראה שלא אוכל לנסוע לחו"ל מעבר לכך שאיני רוצה. לא קיבלתי מתנת יום הולדת ממשית, למרות ההבטחות. אני בהחלט לא מתכוונת להשאר ללא מתנת יום הולדת. אני חייבת עזרה, בבקשה. אני **לא** חושבת שהאולטימטום שהציבו לי- או טיול או מתנה בעלות סמלית, נחשב הוגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך תשובה לאח גדול

סימונה פלג
    15/10/2019

הייי
    אני יכולה להבין לליבך אנונימית. אך יחד עם זאת, חשוב לי לציין שאין לנו שליטה על התנהלות או החלטות של אנשים, גם אם הם בני המשפחה שלנו. אבל, יש לנו שליטה והחלטה על איך אנחנו נתייחס למה שקורה לנו. ומכאן הייתה ההצעה שלי. אני מאחלת ומקווה שכן תקבלי איזשהי מתנה ובמיוחד מה שאת רוצה ומאחלת לעצמך.
    אגב, אוליטמטום לעולם לא עזר לאף אחד בשום נושא ובשום מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אח גדול שלא מוכן להתפשר 3

אנונימית
    15/10/2019

זה אולטימטום שהציבו לי, לא אני הצבתי. איך אוכל לשכנע את אחי והמשפחה שאני ראויה למתנה אחרת בעלות של הטיול לחו"ל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך תשובה

סימונה פלג
    15/10/2019

היי אנונימית
    אינני יודעת איך תוכלי לשכנע את אחיך והמשפחה למתנה אחרת.
    אני מכירה דרך אחת והיא להגיד ולשתף במה שאת מרגישה ומבקשת.
    המון בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אח גדול שלא מוכן להתפשר 4

אנונימית
    15/10/2019

זה בדיוק מה שאמרתי, אבל הם לא מקשיבים או לא מבינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך לספר מי האב
    איילת
    10/09/2019

שלום סימונה.
    אני רווקה בת 38. לפני 6 שנים ילדתי את בתי היחידה מקשר שהיה לי. כשנכנסתי להריון, מחשש שבן הזוג יאלץ אותי לעבור הפלה ניתקתי איתו את הקשר. מאז חודש הקשר לקשרי ידידות.הוא מכיר את בתי אך שניהם לא יודעים על קשר הדם ביניהם. שניהם ביחסים מקסימים והם אוהבים לבלות ביחד. בזמן האחרון בתי לוחצת עלי לדעת מי אביה ואני מרגישה מוכנה לספר לה. אך עוד קודם רוצה לספר לבחור.
    יש לך המלצה כיצד לנהל את שתי השיחות איתו ואיתה??

לקביעת תור
    סגירה
    איך לספר מי האב

הוספת תגובה

תמונה

• איך לספר מי האב

סימונה פלג
    10/09/2019

בוקר טוב איילת יקרה.
    לדעתי הדרך הפשוטה והכי נכונה.
    1. לקחת נשימה עמוקה, הכל בסדרררר
    2. להאמין בעצמך, בראש ובראשונה, שאת עושה את הדבר הנכון ביותר.
    3. לדבר בצורה ברורה, בטוחה בעצמך, כנה ואמיתית.( לא ממקום של חולשה, חשש, חוסר ביטחון, וכו.....)
    4. זכרי יקרה, את מציינת עובדה.
    5. לכל אחד בנפרד, אני באופן אישי, אוהבת לספר או לתת מידע חשוב כשאני בתנועה, הליכה, טיול ... כך שהמידע שעובר יותר קל לדעתי, אבל זה מאוד אישי.
    6. להאמין שזה הזמן לספר ולא לחשוש.
    המון בהצלחה,
    אשמח להתעדכן איך הלך.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עובדת סוציאלית רוצה להצמיד לי אפוטרופוס ואני לא מעוניינת
    יעל
    08/09/2019

האם עובדת סוציאלית יכולה
    למנות אפוטרופוס על בן אדם ללא רשותו ובניגוד לרצונו ?לאחר שהוא סירב לכך?
    (על בן אדם צעיר ובריא נפשית ומנטלית
    אפוטרופוס לענייני בריאות)

הוספת תגובה

תמונה

• אופטרופוס

סימונה פלג
    08/09/2019

בוקר טוב יעל.
    אינני מכירה את המקרה ואת סיבת ההחלטה של העובדת הסוציאלית. כך שלצערי אינני יכולה כל כך לעזור.
    בברכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עוד שאלה....

יעל
    08/09/2019

אז האם אפוטרופוס יכול
    להכניס אותי לאשפוז
    בכפייה במרכז לבריאות הנפש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך לתשובה

סימונה פלג
    08/09/2019

לדעתי לא.
    אדם בוגר לא יכולה להכנס בכפיה למוסד כלשהו, אלא אם כן הוא מסכן או מסוכן לעצמו ולחברה.
    אני חושבת כך.
    באמת שאין לי מושג על חוקיי הנושא הזה יקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה