מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחותי הקטנהרועי18/08/2011
אחותי הקטנה (בת 9) בזמן האחרון בעיקר, שנה פחות או יותר, אחותי החלה להטריד מאוד את המשפחה, היא החלה למרוד באמא שלי, להציק, להתנהג בצורה דווקאית, להתלונן ולבכות על כל דבר שהיא לא מקבלת, לתפוס את אמא שלי על המילה ולריב איתה ועוד התנהגויות כאלה ואחרות.
הבית שלנו זה בית מאוד חם ואוהב, אנחנו כל המשפחה בקשר מצוין אני חייב לומר, עולם לא היו לנו בעיות קיצוניות בבית.
אבל לאחרונה אני רואה שכבר מתחיל להיות קשה לאמא שלי עם אחותי וההתנהגות שלה.
אני ואחי שנמצאים בבית רב השבוע מנסים לדבר עם אחותנו הקטנה שתבין שקשה לאמא שלנו ושהיא לא חייבת להתנהג בצורה כזו, אבל זה לא עוזר והיא מתווכחת אתנו על זה.
אני טוען שהסיבה לכך שהיא סה"כ בת זקונים, שפינקו אותה יותר מדי, אבל עם זאת צריך לשנות את ההתנהגות הזו, ואני מאוד מפחד שכאשר היא תגיע לגיל הבגרות היא תתחיל למרוד בדברים יותר חמורים.
כיצד צריך להתנהג איתה? הקשר שלי ושלה טוב מאוד, היא מאוד אוהבת אותי ואני אוהב אותה, אך כמעט כל יום יוצא שיש איזה ריב איתה ועם אמא שלי וזה מאוד מפריע לי.
אשמח לקבל ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחותי הקטנה - תגובה
ד``ר חיים היילפרין19/08/2011אני מבין את התסכול והכעס שלך, משה, אך האחריות לחינוך אחותך הקטנה היא של אימך, לא שלך. היא זו שצריכה להציב בפניה גבולות וללמד אותה לדחות סיפוקים ולקבל את מרותה. אם אמא מתקשה לעשות כן, הצע לה לפנות למספר פגישות עם פסיכולוג התנהגותי שינחה אותה כיצד להתמודד עם אחותך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)