בעיות עם הילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עם הילד
    לין
    15/09/2011

שלום,
    הבן שלי בן 5 שנים, והוא נגמל מחיתולים בגיל שלוש, אך בשנה האחרונה הוא מרטיב.
    ואני לא מדברת על הרטבה במיטה, אלא ביום יום, עד כדי כך ששעה לאחר שהלך לשירותים הוא עוד פעם הרטיב.
    בהתחלה היינו כועסים עליו והסברנו לו שהולכים לשירותים, ולא מתאפקים לא משנה מה עושים - עוצרים הכל והולכים, אך בחודשים האחרונים נקטנו בגישה מודרנית יותר, שאלנו אותו אם הוא עשה פיפי - הוא שיקר, אבל בסוף הראנו לו שזה בסדר, ושילך לשירותים ולאחר מכן יחליף תחתונים ומכנסיים, והוא הפסיק לשקר אחרי זמן מה, ופשוט אמר לנו.
    אבל עדיין זה לא פותר את הבעיה!היה יום אחד שחזרתי מהלימודים, הוא הרטיב, קילחנו אותו, הוא הרטיב, החלפנו, ולפני שיצאנו הוא הלך לשירותים, אבל עוד פעם הרטיב, והדרך חזרה באוטובוס עוד פעם הרטיב.
    אני מתחילה לפחד שזה יותר בעיה בריאותית מאשר בהתנהנגות...
    ואם זה כן בהתנהגות, איזה חיזוק אפשר לתת לו כדי שיפסיק, או שזה בבריאות וכדאי ללכת לרופא, ואם זה בבריאות, אז האם אפשר לעשות משהו שיועיל בינתיים?
    תודה רבה מראש, מצפה בכליון לתשובתך - לין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם הילד

הוספת תגובה

• בעיות עם הילד - תגובה

טלי מנדיוק
    15/09/2011

ללין שלום רב,

1. ראשית, אני מציעה ללכת לרופא הילדים לבדוק אם הכל בסדר (בדיקת דם פשוטה שבודקת הורמון שאחראי על השתן).
    2. אתם עושים את כל הטעויות האפשריות לגבי הגמילה שלו ואתם זקוקים להדרכה טובה בעניין.

1. לעולם לא כועסים כל ילד בתהליך התניה לעשיית צרכים, או בכלל בכל גיל בנושא.
    2. יש לחזק אותו כשהוא מצליח לעשות את צרכיו בשרותים (חיזוק מילולי, סמיילי, וכו')
    3. יש לנחם אותו בכל פעם שהוא "מפספס", ולעודד שבפעם הבאה יצליח.
    4. יש להתמיד בהתנהגות זו עד להקניה טובה של ההרגל החדש.
    5. גם אחרי גמילה מוחלטת, יש מידי פעם פספוסים, עד גיל 6,7,8...

בהצלחה!
    טלי מנדיוק
    טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו