מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות?נעמה23/01/2008
בני לבין בעלי יש חילוקי דעות הוא טוען שלתת מכה לילד על הילד מדי פעם זה לא נורא. אותי הדבר מזעזע וגורם לי לטראומה נוראית אני פשוט לא יכולה לסבול לראות אותו מכה את הילד אפילו מכה קלה(אולי קשור לזה שבאתי ממשפחה שבה הילדים הוכו באכזריות כדרך "חינוך" )
דוגמא: הילד (בן שנתיים) שיחק היום במחשב למרות שאביו הזהיר אותו היום שוב ושוב שלא יגע במחשב. בסופו של דבר הוא התעצבן וצעק עליו בצעקות נוראיות שיפסיק דחף אותו על הספה בגסות (על זה התאפקתי ולא הגבתי למרות שנשרפתי בפנים)
כשהילד נגע שוב במחשב הוא נתן לו מכה על היד פעם אחת בכעס. באותו רגע לא יכלתי להתאפק. כמו על אוטומט זינק צעקתי עליו שיעזוב את הילד ושלא יגע בו ופשוט חטפתי אותו מלידו.
הדבר הזה העלה לבעלי העצבני את הסעיף. והוא התחיל לצרוח בשאגות כמו מתוך טרוף שהוא לא אבא של הילדים שלי (יש לי תינוקת יותר קטנה מהבן) ושמהיום הוא לא מדבר איתם לטוב ולרע תוך כדי צעקות הוא זרק כיסא על הרצפה ליד הילדים ובעט בדלת כשהוא קורא לי מטומטמת וכו
הילדים היו פשוט מבוהלים ומפוחדים כשהגדול פשוט צורח
עכשיו הוא טוען שהוא יותר לא ידבר עם הילדים. הוא לא אבא שלהם יותר ואני אחנך אותם כמו שאני רוצה..התינוקת זחלה אליו והוא פשוט התעלם ממנה מה שקרע לי את הלב. הוא החליט שכדי "ללמד " אותי הוא יותר לא מדבר איתם.
כשדברתי איתו למה הוא מעניש את הילדים. הם לא עשו שום דבר רע הוא אמר שרק כך "אני אלמד" ואם לא מוצא חן בעיני הוא יעזוב (הוא כבר עזב כמה פעמים בעבר וחזר)
שניסתי לדבר איתו על התפרצות העצבים שלו וכמה שהוא הפחיד את הילדים הוא נכנס שוב לקריזה והתחיל לצעוק שאם לא אשתוק הוא יתחרפן ואז..
מרגישה רע . לא רוצה שהילדים יפגעו מההתנהגות שלו. אבל מצד שני מרגישה כאילו אין עם מי לדבר..
לפעמים בא לי לקחת את הילדים ולעזוב את הקריזיונר הזה. אבל אז אני זוכרת שעד שהוא חוטף את הקריזה הוא אבא טוב. (וגם הקטנה בעיקר חולה עליו..)
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
טלי מנדיוק23/01/2008לנעמה היקרה שלום רב,
הצטערתי מאוד לקרוא את מכתבך.
בעלך הוא גבר אלים.
הוא אלים פיזית כלפי הילדים, מילולית, נפשית, וגם נגד רכוש.
גם לגברים אלימים יש תכונות ורגעים טובים. זה לא סותר את העובדה שהם אלימים.
אלימות מהווה סכנת חיים. רצוי שתביני ותפנימי זאת.
את בטח כרגע, אומרת נו...באמת...אלים.....סתם היה עצבני....בדרך כלל הוא מקסים.....בואי לא נגזים....
אז זהו שלא. זוהי ההכחשה שלך. זוהי התרומה שלך למצב. את למעשה שותפה מלאה למה שקורה בזה שאת מתפקדת 'כאישה מוכה' פאסיבית ומודאגת שלא ממש עושה על מנת לשנות את המצב.ולעקור אותו לתמיד.
ילדיך הם חסרי ישע וזקוקים להגנה על פי חוק.
מה שעליך לעשות - דחוף:
לפנות למרכז לאלימות במשפחה במקום מגוריך. שם יש אנשי מקצוע שיטפלו בך / בכם, ויגנו עליך ועל הילדים בעצות החכמות שיתנו לך ובטיפול.
אל תחכי רגע אחד נוסף.
פני לקבלת עזרה דחופה לך ולילדיך - עוד היום!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת מאוד
ליאת24/01/2008אני חיבת להוסוף עוד משהו קטן, מאז אתמול שקרתה המריבה. הוא החליט גם שהוא מפסיק לאכול ולשתות (שותה רק אלכוהול) הוא מצד אחד צועק עלי שאני לא אשתו והילדים לא שלו. ושאלך כבר מהבית הוא מכון לשלם הכל כדי שאצא. הוא מקלל אותי בלי הפסקה בצעקות נוראיות טוען שהרסתי לו את החיים ואני אישה רעה. וכל מילה שאני אומרת הופך את זה כדי שישמע רע. כאילו יש לי מחשבות רעות בראש (ככה הוא טוען)
אבל מצד שני הוא אמר שהוא החליט להרוס את עצמו עד שימות. כמו שאמרתי יושן עם בגדים על הספה לא אוכל ולא שותה. רק ויסקי כל היום..
הוא אמר שימשיך כך עד שימות.
לדעתי המצב הזה כבר לא נורמלי. הוא ניפח מריבה קטנה (זה שצעקתי עליו ליד הילד..) למצב כזה. אני לא מבינה את הראש שלו. למה הוא מגיב כך? מה כבר קרה? אני גם מפחדת להגיד לו שזה שאני רגישה לכל מכה קטנה שהילד מקבל זה בגלל המכות שקבלתי אני ואחי עד שעזבנו את הבית(הוא לא יודע את זה) אני מפחדת שהוא ישתמש בזה כקלף נגדי. כמו שקרה עם דברים אחרים שספרתי לו..
אבל אני גם דואגת לו. זה נראה לי כמו טרוף כל המצב הזה. מפחדת שיזיק לעצמו. מפחדת שאולי הטרוף הזה יגרום לו להזיק לי ולילדים.
הוא רק מגרש אותי מהבית כל היום וצועק עלי שאעוף כבר. ומקלל ומנבל את הפה. שאג שאגות איומות ליד הילדים עד שהכניס אותם ללחץ.
אבל אם אעזוב הוא יזיק לעצמו כך הוא אומר שהוא החליט להרוס את עצמו עד שימות והכל אשמתי.
אני ככ מבולבלת לא יודעת מה לעשות
אנחנו גם לא גרים בארץ ולעזוב הכל ולחזור לארז זה סיפור. לא ענין של ציק צק
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמה
טלי מנדיוק24/01/2008לנעמה היקרה,
ילדיך ואת בסכנת חיים. בעלך במצב נפשי רע מאוד, והוא מגיב בדכאון, צום, שתיית אלכוהול ובאלימות.
אני מציעה לך כי תפני מהבית את וילדיך במהירות האפשרית למקום מוגן.
למרות מצבו הנפשי הרע של בעלך הוא מבקש ממך ללכת. הוא יודע מה שהוא אומר.
תדאגי קודם כל למקום בטוח לך ולילדים. וכשתהיו בטוחים, תוכלי לעזור לו. לא במצב הנוכחי
שאת בבית מסכנת את עצמך ואת הילדים.
קודם להגן על הילדים
אחר כך עליך
ואחר כך לעזור לבעלך - ממקום שאת בטוחה
גם אם את גרה בחו"ל - מיצאי לך מקלט לנשים מוכות. יש בכל מקום בעולם מקלטים לנשים מוכות.
כנסי לפעולה לפני שיהיה מאוחר !
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)