אחיות שונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחיות שונות
    מכאל
    22/01/2012

שלום.
    לאשתי אחות קטנה נשואה שגרה בקרבתנו ובקרבת חמתי ולכן מטבע הדברים חמתי בת 70 + צ"ל רוב הזמן איתנו ואיתה אבל לצערי רוב הזמן היא רק אצלנו ומקבלת את כל העזרה הנדרשת מאיתנו ז"א מאשתי וממני .
    אחותה של אשתי היא טיפוס שונה ממנה וממני וכמעט אינה עוזרת ומתעניינת בחמתי , קיימת מין אדישות וחוסר אכפתיות בכל הקשור למצב חמתי , היא לנצל אותה יודעת אבל כשצריכים עזרה היא נעלמת או טוענת שאין לה זמן או שלא מבינה בזה או שלא מציעה כלל עזרה או מתעניינת בחמתי וכך הכול נופל על עלינו , על אשתי ועלי .
    נראה לי שאשתי וחמתי משלימות עם המצב חוץ ממני , אני טוען שאחותה נצלנית , אגואיסטית , קמצנית וחושבת רק על עצמה .
    חשבתי להתרחק מעט מהעזרה שאני נותן לחמתי אולי תפנה לבתה לעזרה אבל זה לא עובד היא פונה רק אלי ואל אשתי כאילו האחות השנייה לא קיימת .
    שוחחתי עם אשתי על כך והיא טוענת שתמיד זה היה כך , לא ניסו לשנות את המצב ולא ינסו . לא ברור לי מדוע היחסים הם כפי שהם יתכן והאם ואשתי פוחדים מהאחות הקטנה ולא מוכנים לשוחח אתה על הנושא .לי נראה שפתיחת הנושא על ידי יגרום למריבות וסכסוכים ביניהן ולכן הן מעדיפות לא לדבר על הנושא.
    מאחר והתנהגות האחות מקוממת ומרגיזה נתתי לה להבין שגם היא צריכה / חייבת לעזור לאימה ולא לתת לכל העול ליפול עלינו אבל זה לא עזר.
    לי נראה שהדבר הטוב ביותר הוא להתחמק מעזרה בכל מיני תירוצים , ברור לי שהכול יפול על אשתי אבל אולי לאשתי יהיה קשה ואז תפנה לעזרת אחותה .
    אשמח לקבל הצעות איך לפעול על מנת להביא את האחות שתעזור לאימה על מנת להוריד מאיתנו עומס .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחיות שונות

הוספת תגובה

• אחיות שונות - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    22/01/2012

אתה צודק לגמרי בגישה שלך אבל די מוגבל ביכולת שלך לשנות את התנהגותה של גיסתך. הדרך היחידה להניע את גיסתך לעזור לאימה היא באמצעות תגמול (על עזרה) וסנקציות (על השתמטות מעזרה) ולאחר כל כך הרבה שנים של אזלת יד קשה לי לראות את חמותך ו/או אשתך עושות משהו מהסוג הזה. המשך בכיוון, ושיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו