מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום וברכהמעין26/01/2012
השאלה שלי קשורה למשפחה שלי אנחנו 5 אחים כולם נשואים עם ילדים.בקשר לא הכי מצויין תמיד יש את השיחות בן הגיסות מאחורי הגב במיוחד בן שניים שהם מדברות בצד וברור שהן מדברות על משהו בחדר האם יש דרך להפסיק את הרכוליות האלה?את המצב הלא נעים הזה?
ההורים שהיו בריאים מבוגרים איך חיים לבד הבריאות של אימי לא טוב במיוחד היא עברה הרבה צינטורים.ומהתקופה שאני זוכרת אותם הם תמיד היו רבים אמא שלי הייתה צועקת בקשר לשתיה וכמובן שהיה נרדם אחרי וגם שהיו מגיעם אורחים הוא היה שותה כמובן איתם ואז הוא נרדם ותמיד היא אומרת שהשתיה תהרוג אותו ובתור ילדה הייתי מתפללת שהוא לא ובתוך הלך הייתי מבקשת שישמור על אבא.. ועד היום זה ממפריע לי מאוד תמיד אני חושבת עליו ולמה בתור ילדה הייתי צריכה לדאוג ?האם יש דרך לפתור את זה שלא יציק לי יותר?
היום הקשר שלי עם ההורים לא מצויין וזה משום שתמיד אחותי הקטנה קיבלה את מה שהיא רוצה וכל דבר היה בדרך שלה ואף פעם לא צעקו עליה אפילו שהיא לא הייתה צודקת וכמובן תמיד הם מדברים על הבת שלה כמה שהיא חכמה וחייכנית ואיך שהיא מתפתחת ותמיד נותנים לה כסף ודברים שתיקח לבית תמיד היא קיבלה את מה שהיא רוצה וכל דבר היה בדרך שלה
זה עד היום מציק לי שהיא הייתה הבת המעודפת..האם יש דרך להשלים אם המצב הזה שהיא המעודפת ולהשלים עם המצב?
אני מאוד מקווה לקבל תשובה ואיני מעוניינת לפנות לפסיגולוג אני מקווה לפתור עם עצמי לבד אין אני לא יודעת איך להתחיל בכלל
בתודה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום וברכה - תגובה
ד``ר חיים היילפרין27/01/2012זה באמת קשה לעשות את כל השינויים שאת מבקשת ללא הנחייה של איש מקצוע, וגם עם ליווי של פסיכולוג מדובר בד"כ בתהליך שלוקח חודשים ושנים. במסגרת תהליך שכזה (וגם "לבדך עם עצמך") את בהחלט יכולה ללמוד לקבל דברים בעבר ובהווה כמות שהם ולהשקיע היכן שכדאי להשקיע (כמו בחינוך ילדיך במקום לנסות ולחנך את משפחתך המורחבת). אם אינך רוצה לפנות לפסיכולוג, את יכולה לנסות ולרכוש את הידע הזה מספרים לשיפור עצמי (וממאמרים שכאלה באינטרנט), מסדנאות צמיחה וקורסים או מטיפול קבוצתי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)