לחץ בבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ בבית
    ימית
    29/01/2012

שלום אנו הורים בני 45 +3 ילדים , 2 בנות בנות 16 ,14 בן בגיל 11, אנו מאוד מעורבים בכל הקורה עם ילדינו , העיניין הוא שבשבתות שכולנו יחד הבית נעשה כמו סיר לחץ, כאשר קוראים להם לשולחן זה מצריך כמה וכמה פעמים לקרוא להם, עזרה בבית אני צריכה לבקש מספר פעמים, ביתי הגדולה חיה את עולמה ורק מנסים להתחיל שיחה מסויימת היא מחמיצה פנים או שקמה מהשולחן,ביתי בת ה14 ובני אם לא אומרים להם לעזוב את המחשב וללכת להכין שיעורי בית או ללמוד למבחן הם מסוגלים לשבת שעות, כמה שאני כאמא מנסה להכניס שיחה בזמן ארוחה זה לא הולך, הגדולה מחמיצה פנים, הבן מאוד וורבלי ולוקח את כל השיחה מולו, כשהבנות מסיימות לאכול הן קמות מהשולחן ולא מחכות שאנו נסיים, ביום שישי בזמן ארוחת הערב הן ממהרות לאכול כדי לצאת לבלות, כבר שנים שאין אווירה רגועה בבית והבית נראה כמו סיר לחץ, אף אחד אינו מקשיב לשני , אני כאמא צריכה לבקש כמה פעמים שיעזרו לי בניקיון החדרים שלהן, בעלי מיואש , הבית מאוד לחוץ האווירה איננה טובה, ואני מרגישה כמו אמא "חופרת" כמו שהילדים אומרים לי, לא נעים לי כל הזמן לשבת להם על הראש -תעשו את זה, ואת זה ולהטיף כל הזמן כיצד נוכל לשנות את המצב בבית ולעשות אוירה טובה יותר וללמד אותם גם לנהל שיחה בכיף...פשוט לא מצליח לנו....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בבית

הוספת תגובה

• לחץ בבית - תגובה

טלי מנדיוק
    29/01/2012

ללאה שלום רב,

ניכר מפנייתך כי אתם הורים טובים, ומשפחה טובה.
    עם זאת, כיום אתם משפחה "באמצע החיים" עם שלושה מתבגרים, ולכן הבית חייב סדר מחדש.
    עצתי הטובה ביותר עבורכם היא ללכת למספר שיחות הדרכת הורים על מנת להרכיב תוכנית התנהגותית משפחתית.
    כל המילים, דיבורים, וכעסים אזלו.... הגיע הזמן לשינוי חיובי ואמיתי.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו