מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיצד להגיב?נעמה06/02/2008
שלום רב
יש לי ילדה מקסימה בת ארבע.
לפעמים כשאני מבקשת ממנה לעזור לי בדברים קטנים כמו להביא חיתול לאחותה הקטנה או להרים דבר מה שהיא הפילה על הריצפה, היא עונה שהיא לא חייבת לעזור ושאני בעצמי אביא או ארים את מה שביקשתי ממנה
אני יודעת שהיא בוחנת גבולות, אבל אני לא יודעת איך להגיב, התגובות שלי נכון לעכשיו הן: "את רוצה שאני אכעס עלייך?,,,, אני מתחילה לכעוס...." ואחרי המשפטים האלו אני מחזיקה אותה חזק ולוקחת אותה לבצע את שביקשתי.
אני יודעת שזאת תגובה לא טובה, אבל איך עלי להגיב אחרת?
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
ד``ר חיים היילפרין07/02/2008את יכולה לעצב את התנהגות הילדה ע"י תגמול (עידוד) התנהגות ראויה והתעלמות מהתנהגות שאינה ראויה. כמה נקודות לתשומת ליבך: חשוב שתהיי ערה להתנהגות הספונטאנית של הילדה, ותתגמלי אותה בכל פעם שהיא נוהגת כהלכה. התגמול יכול להיות חיוך ומילות שבח וצריך לבוא מייד לאחר ההתנהגות הנאותה. התעלמות עדיפה על ענישה או כעס שכן גם אלה מהווים תשומת לב, וכשהילדה אינה מקבלת תשומת לב חיובית היא "תסתפק" בתשומת לב שלילית, העדיפה מבחינתה על התעלמות מוחלטת שלך (כפי שאין פרסום שלילי – גם פרסום שלילי הוא פרסום...); קל מאד ליפול למלכודת שבה את מתגמלת מבלי משים התנהגות לא נאותה של הילדה ע"י תגובה נרגזת שלך. במקרה והילדה אינה רוצה לעזור, פשוט עשי את המטלה בעצמך והתעלמי ממנה למספר דקות. בין השורות בשאלתך עולה שהילדה מקנאה בתשומת הלב שאחותה הקטנה מקבלת; את יכולה בקלות "לגייס" אותה לצידך אם תקפידי לשבח אותה על היותה "העוזרת הגדולה של אמא" וכיו"ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)