הצילו .....חמה מתערבת !

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו .....חמה מתערבת !
    הילה
    22/05/2012

היי אני בת 33 נשואה בשנית יש לי ילדה מנשואים קודמים בת 9 ותינוקת בת חצי שנה ולבעלי יש ילדה בת 7 מנשואים קודמים. הבת שלו גרה ליד חמותי ואנחנו גרים במרחק של שעה נסיעה מהן. הסדרי הראיה הם פעם בשבוע ביןן 16 ל2000 ושבת אחת לשבועיים הילדה ישנה אצלנו משישי בצהריים עד צאת שבת. אז ככה..חמותי עוזרת בזה שהיא מוציאה את נכדתה מהצהרון אחת לשבוע ונשארת עימה עד שבעלי מגיע אציין שמצבנו הכלכלי לא מזהיר בעלי עובד שעות נוספות עד 23 בלילה כל יום.זה לא קל כשיש משפחה לכלכל ובנוסף מזונות לכן הוא מפספס איתה שעה באותו היום אך לילדה זה לא מפריע היא אצל הסבתא שלה עם בני דודות שלה. בגלל העזרה מחמתי היא תמיד מתערבת לנו בחיים כמו למשל היא מתקשרת לגרושה שלו ומבקשת לקחת את הילדה יומיים בסופש ומכריחה את בעלי שהילדה תהיי איתנו אנחנו עושים מה שהיא מבקשת הילדה נמצאת ברוב החגים אצלנו כי ככה הסבתא רוצה.לי באופן אישי זה פחות מפריע אך בעלי ממורמר מזה היות והוא עייף כל הזמן ואין לנו זמן להיות אחד עם נהשניה בכלל התינוקת שנולדה לנו........אמא שלו מעמיסה עלינו וזה קשה. היא אומרת "אני לא מוכנה שיוותר על הבת שלו "אני חושבת שהיא חוששת שעצם םזה שהתחתנו, הוא ישכח את הבת שלו ובכלל ילדתי לא מזמן , אולי זה מלחיץ אותה. היא גורמת לו להרגיש אבא רע שלא רוצה את הבת שלו אצלו "מה הבעיה שתישן אצלך עוד יום , היא מפריעה?" אני עומדת באמצע כי היא מתקשרת אלי ואומרת לי כל הזמן שאני אמורה לשכנע אותו ושזהנ לא יפה. באורעים משפחתיים שזה מבחינתנו בילוי אני ובעלי בארועים משפחתיים מרגישים את הביחד את הזגיות , היא מוצאת לנכון לקחת אותה איתנ ואז באמצע הארוע אנחנו אמורים להחזיר אותה . אני חושבת שבעלי אבא מקסים ומאד משתדל.........מה לעשות ? אמשיך ואציין גם כשאנחנו מגיעים אליה היא כועסת אם אנחנו הולכים אחרינ 4-5 שעות טוענת שזה לא מספיק היא רוצה שנהיה אצלה בשבת מהבוקר עד צאת שבת ולי זה קשה עם תינוקת ולא נוח מה לעשות ???????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו .....חמה מתערבת !

הוספת תגובה

• הצילו .....חמה מתערבת ! - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    23/05/2012

אין כאן פתרון הרמטי לכל הבעיות שאת מציגה, אך ישנם כמה דברים שאת יכולה לעשות כדי לשפר את המצב. דרך אחת היא לתעל את מעורבות היתר של חמותך לצרכייך - שוחחי איתה בפתיחות על הקשיים שלך (כאם לתינוקת שרק נולדה ועוד שתי בנות גדולות) ובקשי מפורשות את עזרתה. יהיה לך קל יותר לבקש ממנה שלא להקשות עליכם - לשלוח את ביתו של בעלך אליכם ליומיים או לחזור הביתה לאחר ביקור קצר מ-4-5 שעות - אם היא תבין עד כמה זה קשה לך וכמה היא עוזרת לכם כשהיא מוותרת מעט. כל עוד את תלויה בעזרתה, תתקשי למדר את אימו של בעלך מעבר לזה ותצטרכי ללמוד לחיות עם הפשרה עליה תסכמו. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק במאת האחוזים

אלה
    23/05/2012

אני לא מתיימרת לחנך אותה היא שתלטנית ועקשנית. אשה קשה מאד... אנסה לשוחח עימה בצורה עדינה ולהסביר לה ....אני כבר משתגעת מזה , זה יוצר מתחים מיותרים .....שאלה נוספת ...היא נוהגת לערב אותי בעניינים של הנכדה מול בעלי וכשמשהו לא נראה לה מתקשרת אליי.. האם עליי להתנטרל ולבקש ממנה לא לערב אותי בנושאים הללו? חשבתי אולי אם אקח צעד אחורה פחות אפגע ולא אשמע את הדיבור השתלטני שלה ..הגעתי למצב של תסכול וייאוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק במאת האחוזים - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    24/05/2012

דווקא הצורך של חמותך לערב אותך בעניינים של הנכדה מול בעלך וכשמשהו לא נראה לה להתקשר אליך וכו' נותן לך כוח משמעותי לנווט את האשה השתלטנית והעקשנית הזו לצרכייך ("להיפטר מהאוייב ע"י הפיכתו לידיד"). חמותך זקוקה לך, כמסתבר, ובמקום להתנטרל הייתי דווקא מגלה אמפתיה רבה לבעיות שהיא מציגה (וצובר אצלה קרדיט) באופן שיאפשר גם לי בתורי לבקש ממנה לסייע לי בדבר כזה או אחר. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו