מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסים לא טובים בן אב לבנו התינוקלירון27/05/2012
שלום,
בני בן השנה ו-8 אינו מוכן שאביו יהיה בקרבתו. הוא מתחיל לבכות וממש דוחה אותו (היום הוא גם מדבר קצת אז הוא אומר לא! או קורא לי שאני "אציל" אותו) כשהוא מנסה לשחק איתו, לחבק אותו, לנשק אותו, להרגיע אותו שהוא בוכה וכו'. קצת רקע, בעלי עובד מאוד קשה ומגיל אפס רואה אותו רק בבקרים לשעה ובסופי שבוע מה שהוביל לכך שהילד מאוד צמוד אלי. ברור לי שגם אני עשיתי טעויות בהתחלה שגרמו להתרחקות הזו (אני היחידה שהרדימה וקמה בלילות למשל).בנוסף חשוב לי לציין שהוא מתנהג ככה לאבא שלו רק בנוכחותי לטענת בעלי וכי היום ממש רואים שהוא מנסה לראות את התגובה שלי כשהוא בוכה שאבא שלו מנסה לחבק אותו. המצב מאוד מדאיג אותי וכמובן שבעלי ממש מתוסכל. אשמח לעצה איך לתקן את המצב כאשר את שעות העבודה של בעלי אני לא יכולה לשנות משמע, פתרון שאומר שיראה אותו יותר ברור לי שהכי טוב אבל לא ראלי. אציין דבר נוסף בסופ"ש יש להם בין שעה לשעתיים זמן לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לא טובים בן אב לבנו התינוק - תגובה
טלי מנדיוק04/06/2012ללירון שלום רב,
כפי שאת אומרת הבן הקטן שלכם מביע התנגדות וצופה בתגובתך.
יש משהו בתגובה שלך שנותן לו חיזוק להתנגדותו.
קוראים לזה בפסיכולוגיה - "התניה קלאסית".
בכל פעם שהוא מתנגד לאביו הוא רואה אולי בפניו חמלה, רצון להושיע אותו וכו...
עצתי הפשוטה היא פשוט לא להיות שם פיזית, או להגיב בחיוך, לא לעשות עניין.
לתת לאבא להתמודד לבד איתו.
בהצלחה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)