בעית השקפת עולם במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית השקפת עולם במשפחה
    אנונימי
    12/06/2012

שלום רב
    אנחנו משפחה קטנה הורים ואח (אנוכי )גדול(בן 33) ואחות קטנה (בת 25) .
    הוריי שגידלו אותנו וניסו כמה שיותר להעניק לנו במסגרת היותם בני מעמד ביניים קשיי יום .
    אנוכי הלכתי ללמוד במרחק מה שהצריך רכב ואני לכל הדעות משתדל לחיות את חיי עד גיל 30 ממה שיש עם השתדלות לקבל עזרה מינימלית מהוריי עד כמה שאפשר (יש לציין שהייתי זקוק הם נתנו מה שיכלו ) ,אחותי שלא למדה ולא כמוני חייתה ממשכורת סטודנט ועבדה משרות מלאות כל חייה ,לא מתייעצת ובאה לספר פשוט עובדות שייקרו ,לא כמוני (אני לא מצפה שתהיה אבל ... ) לא מסתכלת קדימה על העתיד לבוא מבחינת ארגון חייה ,כלכלתה ,איפה תעבוד עוד כמה שנים וכו' .
    כל פעם שאני והוריי מנסים לייעץ היא לא מקשיבה ,לפני כ10 חודשים היא החליטה בגילה היחסית צעיר למרות שאין לה חסכונות ,הכנסה נמוכה ובדיוק שהתחילה עבודה חדשה (עם עתיד בעייתי וידוע -בשוק הסוללר ) לעבור ולשכור דירה .כל מה שנסיתי לייעץ לה לשבת אצל ההורים לחסוך כסף ואם בכל זאת מתעקשת לעבור דירה לפחות שיהיה לה למקרה חירום כסף ושתראה שעבודתה מסתדרת ,כל מה שאמרתי והוריי אמרו עלה בתוהו ,בסוף היא עושה "מה שבראש שלה ".
    עכשיו אחרי שהסתבכה עם חובות בבנק ההורים שלי עוזרים לה כל הזמן שהם רואים שהם יכולים (שהיא נותנת להם ) בדמי כיס ,משלמים לה הסתבכויות (לא באה להתייעץ ולהעזר לפני שהיא מסתבכת) ועכשיו אחרי שלפני 3 שנים התחתנתי ואנחנו חוסכים כסף (לא עשירים או מבוססים ) הורי אשתי קנו לנו דירה אך אנחנו חוסכים כסף ואין לנו ים חסכונות הורי מבקשים לעזור להם לעזור לה . טענתי הייתה שכל הזמן רצינו לעזור לה קודם למנוע את הצרות ועכשיו אנחנו צריכים לעזור לה בזה ,הוריי כתמיד טוענים שלא משנה מספר הטעויות ולא משנה מתי היא תיפול תמיד צריך לעזור כי זה משפחה .
    אמרתי שכמתנת יום הולדת אני אעביר לה 500 ש"ח לחשבון במקום לקנות מתנה ,אחרי כמה זמן שאלו בצורה נעימה האם אני יכול לתת השתתפות בעוד 400 ש"ח ,אמרתי שאני מעדיף שלא כי זה יעזור לטווח הקצר כל המתן הזה ואם לא תשתנה זה ימשיך .
    הוריי כועסים מאוד וטוענים שטעיתי בדיבורי במיוחד שאני ואשתי מתכננים אולי ,טיול לחו"ל אז אמרו לי לחו"ל כן ולאחותך לא ,הסברתי להם שכל השנה חסכנו כסף לטיול הזה מעבודה קשה ותכנון לא מגיע לנו מה זה קשור ?

מה דעתך \ם
    בתודה
    אנונימי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית השקפת עולם במשפחה

הוספת תגובה

• בעית השקפת עולם במשפחה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    13/06/2012

אני מסכים איתך שאחותך זקוקה לחכה (הנחייה נכונה והצבת גבולות שילמדו אותה ערכי עבודה, חסכון, תכנון כלכלי וכיו"ב) ולא דגים (כסף מזומן). הדבר נכון גם לגבי הוריך ואני מעודד אותך להמשיך ולהתנות את תמיכתך הכלכלית בשינוי התנהלותה הכספית של אחותך. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו