מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמהות יחידנית מבחירהיסמין03/07/2012
שלום
אני רווקה בת 43 וחצי ויש לי ילדה בת שנה ושמונה חודשים ואני רוצה מאוד לעבור שוב טפולים להריון נוסף ולהביא לילדה אח/ות. אני מתגוררת אצל הורי די בצפיפות , משתכרת במשכורת נמוכה , אבל הרצון לעוד ילד הוא מאוד חזק ומרגישה שחייבת לעשות זאת. אין לי אפשרות לשכור דירה , וגם לא אקבל סיוע בגלל חסכונות שיש לי שאני שומרת לילדה לעתיד. שמרתי מנות זרע של אותו תורם ועשיתי בדיקות הורמוניליות מלפני חודש ויצאו טוב , מה שיאפשר לי להשתמש בביציות שלי , וחבל לי מאוד לפספס את חלון ההזדמנות הזו הגיל לא משחק לטובתי והטיפולים שאצטרך לעבור הן הפריות כפי שעברתי בהריון הקודם. אני יודעת שמאוד אצטער שלא אנסה . ואם אחכה אאלץ לקחת תרומת ביציות ואני רוצה מאוד להמנע מכך. הלב אומר לי כן ללכת על זה למרות כל הקושי הכלכלי והדיור . ציינתי זאת במשפחה בעיקר לאמי , והיא די מדכאת אותי למרות שהיא צודקת , היא אומרת לי איך תסתדרי וכו' .
אני ממש בדילמה מאוד קשה , אבל הרצון לעוד ילד מאוד מאוד חזק .
אני זוכרת שכל פעם שהייתי רואה את הבת של אחותי שהיא גם בת יחידה בחגים ובכל מני אירועים, איך שהיא הייתה לבד בלי עוד ילדים לשחק וחיה רק עם מבוגרים, הלב היה מתכווץ לי.
זקוקה לייעוץ שלכם , מה הנכון הוא לעשות ? מה דעתכם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמהות יחידנית מבחירה - תגובה
טלי מנדיוק03/07/2012ליסמין,
אכן התלבטות חשובה ורצינית.
אולם ההחלטה היא אישית מאוד, ורק שלך.
אני מציעה לך לקרוא חומר על ילדים יחידנים מצד אחד, וגם עם אחים מצד שני.
לגבי ילדים יחידניים - דווקא המחקר כיום מאוד מאוד מחמיא לבריאותם הנפשית למרות היותם יחידניים. וכל הקלישאות של "מסכנים" "בודדים" וכו... כבר פחות רלוונטים מחקרית.
לגבי אחים - המחקר חד משמעי בעד.
אולם אף אחד לא יודע איזה תינוק יוולד לו ומה המזג שלו, ומה הצרכים שלו וכו...
כך שההתלבטות היא בהחלט רצינית.
עצה נוספת - בקשי מ - 5-10 אנשים שקרובים ושדעתם נחשבת בעינך, לרשום לך בדף את דעתם לגבי הריון נוסף.
חשוב שהם ירשמו את דעתם הכנה בלבד באופן הכי ישר שיש.
אני בטוחה שזה יעזור לך להחליט.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)