שאלה לגבי סוג טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי סוג טיפול
    קרן
    04/07/2012

שלום, יש לי אחות גדולה ממני נשואה עם ארבעה ילדים.
    לאורך כל שנות הנישואין שלה היא ובעלה רבים המון ורק המשפחה שלנו הצליחה לשמור על איחודם ע"י ייעוץ וכד'. אתמול נודע לי שהיא רוצה להתגרש ועיקר הבעיה מתחילה מהילד הבכור שלהם שעולה לכיתה ד ולמרות שהוא ילד חכם מאוד יש לו הפרעות התנהגות שמשגעות את כולנו (התקפי זעם ללא הסבר, משגע את האחים שלו ואת הסבתות ואת המורות בבית הספר, משתולל, הוא מאוד היפראקטיבי ולא משנה כמה ניסינו לרשום אותו לקייטנות וחוגים ולנסות להסביר לו זה לא עוזר) וגם בבית ספר כל יום הערות וכולם דואגים לו וההורים מאשימים אחד את השני בהתנהגות שלו ורבים בגלל זה ואם הוא ימשיך ככה יכולים גם להעיף אותו מהביצפר. לא הייתי רוצה לראות את המשפחה שלהם מתפרקת ואני לא יודעת מה כן יכול לעזור להורים ולילד להשתקם מהמצב הזה ואיזה סוג של טיפול דרוש (יש כ"כ הרבה סוגים ומטפלים!). אני די בטוחה שכל ההתנהגות שלו זה בגלל ההתנהגות של הוריו..הוא רואה את ההתנהגות השלילית שלהם אחד כלפי השני וגם מוציאים את הזעם כלפיו מאז שהוא היה קטן וזאת התוצאה לצערי.

תוכלו בבקשה להמליץ לי על איזה סוג טיפול צריך לדבר כזה? טיפול משפחתי? זוגי? רק לילד? ואולי המלצה על מטפל? לא הייתי רוצה לראות את המשפחה הזאת מתפרקת ומעורבים פה גם ילדים קטנים.

בתודה קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי סוג טיפול

הוספת תגובה

• שאלה לגבי סוג טיפול - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    06/07/2012

אחותך ומשפחתה צריכים לפנות לפסיכולוג קליני ו/או מטפל משפחתי שיש לו ניסיון גם בהדרכת הורים ועיצוב התנהגות. לצערי כמדיניות, אין לנו אפשרות להמליץ בפורום על מטפלים ספציפיים. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו