מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתוסכלת...קורל19/02/2008
שלום =)
אני בת 16 וחצי ומאז שאני זוכרת את עצמי היו לי חיכוחים עם אימי סביב נושא אחד- הניקיון!
אני ממש מתוסכלת.. כל יום זה סיוט! אמא שלי חוזרת מהעבודה אחה"צ בסביבות 5 וחצי וגם אני חוזרת די מאוחר בסביבות 3-4, ואני בתקופה ממש לחוצה עם מלאת בגרויות ומבחנים. אני בכל זאת כן מנסה לספק אותה, אבל שום דבר שאני עושה לא ממש מספק אותה. היא לא מבינה שיש לי חיים!!
הבעייה הזאת כ"כ מכבידה עליי וניסיתי לדבר איתה על זה אינספור פעמים וכל פעם המצב חוזר חלילה! נקודה שאני חייבת להבהיר היא שאמא שלי ממש לא מסודרת בעצמה- כל הבית מבולגן ומלוכלך! אפילו שאני כן מנסה לשמור על הסדר אני מתייאשת- כי כולם פשוט בלאגניסטים! נמאס לי כבר, כל שבוע אנחנו רבות על זה.. אני חוזרת מהבי"ס ב-4 מותשת אחרי הליכה של חצי שעה, ופשוט אין לי כוח לסדר את כל הבלאגן שכל הבית הזה עושה.. שהיא נכנסת להתקפי הזעם שלה עליי היא מתחילה לדבר אלי באופן ממש משפיל כמו: "רק לאכול את יודעת" (ההערה הזאת כ"כ מורידה לי את הבטחון והיא יודעת שעניין המשקל שלי מאוד מטריד אותי והיא ממשיכה למרות שאמרתי לה!) או "את מגעילה\ עצלנית\ דוחה\ איכסה.." "כשאני הייתי בגילך הייתי בלה בלה בלה בלה בלה" "יש לי חרא של ילדים" ועוד ועוד. המצב המשפיל הזה גורם לי אוטומטית פשוט לא לדבר איתה וכך אנו ברוגז לשבוע בערך, משלימות ליום וחוזרות להיות ברוגז. אני כבר רואה את השנאה שלה בעניים. איך שהיא מדברת עלי בפני סבתא שלי: "רק הקטנה עוזרת. היא כזאת נשמה ובלה בלה בלה, ולעומתה הגדולה לא מזיזה אצבע" (זה מה זה לא נכון!) או לחברה שלי שבאה אלי: " ***** גם את כזאת עצלנית, לא עושה כלום בבית כמוה?" כ"כ הרבה פעמים ניסיתי לדבר איתה והיא לא הבינה.. הבטחון שלי כ"כ נופל בגללה.. זה כ"כ מעציב אותי אבל אני יודעת כבר שפשוט אין מה לעשות! יש עוד כ"כ הרבה פרטים אבל אני לא ימשיך לחפור לך פה..
עכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב ששפכתי את זה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרומי
טלי מנדיוק20/02/2008לרומי שלום רב,
מכתבך מאוד נגע לליבי.
מלבד העובדה שאני אשת מקצוע העוסקת גם בהדרכות הורים, אני אמא.
אמא לשני מתבגרים 17,12.
ממכתבך אני שומעת את המצוקה שלך, וגם את המצוקה של אמא שעובדת הרבה שעות ומתקשה לקחת אחריות גם על עבודה מחוץ לבית, וגם על עבודה בתוך הבית.
אני מסכימה איתה שלגבי העבודה בבית, כל בני המשפחה אמורים לקחת חלק במטלות וביחד להגיע לתפקוד חיובי.
עם זאת, הדרך בה היא מנסה לעודד אותך לקחת אחריות בניהול הבית - נשמעת דרך שלילית. דרך של דיכוי והשפלה. וזה כמובן רע מאוד.
אני מציעה לך לפנות לבקשת עזרה לאדם מבוגר - משפחה, יועצת בית הספר, מורה, חברים....
זאת על מנת לגשר ולתווך בינך לבין אמא.
הבקשה של אמא שהמשפחה בכלל, ואת בפרט תקחו חלק בניהול הבית היא לגיטימית וטובה.
הדרך שלה שגויה.
צריך לעזור לכן להגיע להסכם בנוגע למטלות שלך בבית.
צריך להגיע להסכם לגבי הדרך בה אתן מתקשרות.
הפניה שלך לאתר היא אמיצה וטובה - מפה תמשיכי הלאה, ואל תסתפקי "בלשפוך את הלב". לכי צעד נוסף בו תגיעי להסכם מסודר עם אמא לגבי הציפיות ממך. ברמה הכי קונקרטית ומדוייקת.
פני לקבל עזרה לגבי היחסים בינכן.
המון בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)