התחייבויות בבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחייבויות בבית
    אוראל
    02/08/2012

שלום,
    ביתי בת 18 לפני גיוס, אינה מוכנה לקחת אחריות במטלות הבית עד שאני לא מבקשת ודורשת ממנה בשטיפת כלים, תלית כביסה סידור הבית מידי פעם וכו. רק אני והיא נמצאות בבית ואני מרגישה שאני עושה כ90 אחוז מהמטלות בזמן שהיא לאחר לחצים בקשות וכעסים או כשהיא צריכה כסף כמובן היא מוכנה לתת יד. הדבר גורם למתחים ולאווירה עכורה. כיצד עלי לנהוג איתה, אני לא מוכנה לוותר.
    תודה,
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחייבויות בבית

הוספת תגובה

• התחייבויות בבית - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    03/08/2012

טוב שאינך מוכנה לוותר, אור. שבי עם בתך לשיחה רצינית (אפשר גם בבית קפה ובכל מקרה, לא בסמוך או בהקשר לריב) שבה תתווי עבורה את "חוקי הבית" - את התנאים בהם עליה לעמוד כדי לחיות בבית ולההנות מכספך וכו'. נסי להגיע איתה לפשרה שתהיה מקובלת על שתיכן. אם בתך לא תעמוד בתנאים תוכלי, בשלב ראשון (ובלי תחנונים או הרמת קול), להפעיל סנקציות (שגם עליהן ניתן לסכם מראש) כגון ביטול דמי הכיס; אם גם הסנקציות לא תעזורנה, לא תישאר לך ברירה אלא להראות לה את הדלת, עם כל הכאב שבדבר. אם את מתקשה לפעול לאור הנחיותיי, אל תהססי לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג/ מטפל משפחתי שילווה אותך בתהליך. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו