טיפול משפחתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול משפחתי
    נטלי
    21/08/2012

שלום,
    אני בת 25, גרה עם בן זוג. אחותי בת 29, נשואה וגרה עם בעלה בבית של סבתא שלי שנפטרה, ויש לי אח בן 23 שגר בבית עם ההורים.
    יש לנו מס' בעיות משפחתיות, רובן מתמקדות בהתנהגות של אבא שלי. חוץ מזה שלדעתנו הוא אלכוהוליסט, הוא מתנהג בצורה מכפירה כלפינו, הוא לא יודע לבקש עזרה, הוא עקשן, אין עם מי לדבר. אנחנו כבר קרובים לפיצוץ, אח שלי ואמא שלי שגרים איתו כבר על הקצה לעזוב את הבית. לפני כמה חודשים הוא יצא לטיול עם הכלבה משוחררת, לאחר שכל פעם אמרנו לו שישים לה רצועה, ויום אחד היא נדרסה. בסופו של דבר, נאלצנו להרדים אותה. המקרה הזה כמובן רק החמיר יותר את הרגשותינו כלפיו ואני אישית לא אסלח לו על זה בחיים. אנחנו מעוניינים ללכת לטיפול משפחתי, אנחנו רוצים לעבוד על היחס של אבא שלנו כלפינו הילדים, וגם כלפי אמא שלי. הבעיה היא, שאבא שלי כנראה לא יסכים ללכת.
    1. איך אפשר לנסות לשכנע אותו...? האם יש דרך להכריח אותו? והאם יש טעם להתחיל בטיפול מבלי שהוא מצטרף...?
    2. אנחנו גרים בת"א, אשמח לשמוע המלצות לגבי מטפל באזור (ואם לא ניתן לכתוב פה שם של מישהו, אז אם אפשר לכוון אותי מה עליי לחפש-מטפל שמתמחה גם בזוגיות...? וכו')

תודה רבה,

נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול משפחתי

הוספת תגובה

• טיפול משפחתי - תגובה

טלי מנדיוק
    21/08/2012

שלום רב,

לגבי שאלתך:

"איך אפשר לנסות לשכנע אותו...? האם יש דרך להכריח אותו? והאם יש טעם להתחיל בטיפול מבלי שהוא מצטרף...?"

אי אפשר להכריח אדם שלא מעוניים בשינוי.
    אבל הכלל החשוב ביותר בחיים הוא:
    כשאדם אינו מרוצה מתוצאה מסוימת בחייו הוא צריך לשאול את עצמו:
    איזה שינוי עלי לעשות בעצמי על מנת שהתוצאה תשתנה ותשביע את רצוני.

כלומר - השינוי הוא אצלי ולא אצל האחרים.

לגבי שאלתך:

"אנחנו גרים בת"א, אשמח לשמוע המלצות לגבי מטפל באזור (ואם לא ניתן לכתוב פה שם של מישהו, אז אם אפשר לכוון אותי מה עליי לחפש-מטפל שמתמחה גם בזוגיות...? וכו')"

אנחנו לא ממליצים פה באתר.
    ניתן לבקש המצלה מחברים, משפחה, אינטרנט, קופות החולים....

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו