מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאריות לעוסות זרוקות על שולחן האוכלנליה29/09/2012
שלום רב. אני בגיל 27 וגרה בבית ההורים. בסעודות שבת הורי נוהגים ללעוס אוכל ולהוציא שאריות מזון לעוסות ולזרוק אותן על השולחן. יצוין שעד כה התופעה הייתה נדירה אולם בחודשים האחרונים הם עושים זאת בכל ארוחה. כיוון שאני מאוד רגישה בעניין ועשוייה להקיא או להפסיק לאכול (לא בכוונה זה פשוט באמת מאוד מגעיל אותי) ביקשתי מהם, בנימוס, לשים את השאריות הלעוסות במפית כיוון שאינני יכולה לאכול כשהן זרוקות על השולחן מול הפרצוף שלי. הם הגיבו בזעם, אמרו לי "להפסיק לחנך אותם" ושזו הצורה שבה הם אוכלים ואם לא מתאים לי שלא אסתכל עליהם. מובן שאינני יכולה לא להסתכל כיוון שהשאריות הלעוסות נמצאות סמוך לצלחת שלי. האחים שלי אמרו להורי "להפסיק להתייחס אלי". זה נורא פוגע משום שאני מוצאת את הבקשה שלי לגיטימית בזמן הארוחה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות לעוסות זרוקות על שולחן האוכל - תגובה
טלי מנדיוק29/09/2012לגליה שלום רב,
אכן מנהג מוזר ודוחה.
אולם זוהי התרבות, זוהי המנטאליות, ואין למשפחה כוונה לשנות זאת.
עצוב אבל זו המציאות.
נראה שאין להם כוונה לגרום לך לגועל, אלה זו באמת המנטאליות.
בני אדם לא יכולים לשנות התנהגות של אחרים אלה רק של עצמם.
לכן במקרה זה יש שתי אופציות:
1. שתשני את דעתך על התנהגות זו, ותמצאי בה יתרונות, ואז תהני לשבת לאכול איתם.
2. שלא תשבי לאכול עם בני המשפחה.
תבלי איתם בדרכים אחרות שמהנות אותך ומקובלות עליך.
בהצלחה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)