מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מספרים לילדה?אמאלה14/10/2012
לפני כשנתיים, אבי החליט לנתק איתי ועם משפחתי קשר. מדובר באדם הסובל מאישיות גבולית, ולאחר שהתגרש מאימי, הוא התווכח עמי על עניין יחסית פעוט - בגינו החליט שאינו מעוניין בקשר איתנו. למרות שניסיתי להעביר אליו מסרים "שהדלת שלי תמיד פתוחה בפניו", ואף אימי ניסתה ליצור איתו קשר מספר פעמים - הוא בכל זאת דבק בעמדתו.
הילדה שלי היום כבת 3, ולא פגשה בו כבר שנתיים. לאחרונה, היא למדה על הקשרים המשפחתיים: אמא של אמא = סבתא, אבא של אבא= סבא וכו'...והתחילה לשאול אותי שאלות לגבי אבי ("אמא, יש לך אבא?" ו"איך קוראים לו?" ו"ואיך הוא נראה?" וכדומה)
אני לא יודעת כציד לענות לשאלות הללו, אני מבולבלת וחוששת מהמסרים שהיא עלולה להבין, כמו גם, אני לא בטוחה אילו תובנות יכולות להטמע במוחה של ילדה בת 3...כרגע סיפרתי לה שיש לי אבא, סיפרתי לה איך קוראים לו, וגם הראתי לה תמונה שלו. הסברתי לה שהוא גר רחוק (כמו קורבי משפחה שיש לנו שגרים בחו"ל).
אני לא בטוחה שעשיתי נכון ששיקרתי, וגם חוששת מאוד משאלות המשך...
האם עשיתי נכון? מתי יהיה הזמן הנכון לספר את האמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים לילדה? - תגובה
ד``ר חיים היילפרין15/10/2012אין למצב שאת מתארת פתרון "נכון" או גיל מסוים שבו יכולה הילדה להטמיע לאשורו את המידע, והפתרון שמצאת סביר בהחלט (ומדויק מטאפורית). את זו שתרגישי ותחליטי (קרוב לוודאי בשנות העשרה של הילדה, בהנחה שהמצב לא ישתנה עוד קודם לכן) מתי ואיך לספר לה את הסיפור המלא. (בפועל, סיפורי משפחה "לא נעימים" - מהסוג שהיינו מעדיפים שלא לספר כלל לילדים, אם הדבר היה אפשרי - נמסרים להם בדרך כלל כאשר הם כבר גילו או על סף גילוי...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)