ריבים עם אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבים עם אמא
    שירי
    24/10/2012

שלום

אני בת 34 נשואה 3 שנים
    לאחרונה אני ואמא שלי רבות הרבה ובכל ריב אני זאת שצריכה להתנצל, להוריד ראש ולהתחיל לדבר, יש לה הרבה אגו וכמעט אף פעם לא מודה בטעויות
    בכל פעם שאנחנו רבות מתחילה דרמה של פרצופים, כעס, משחקים ופרנציפים ואני מרגישה שהיא מתנהגת כמו ילדה קטנה במקום בוגרת, מה שמאוד מעציב אותי כי תמיד חשבתי שמבוגרים הם גם בוגרים..
    דיברתי איתה על זה ואין עם מי לדבר זה כמו קיר, לפעמים היא יכולה להשתנות אבל זה תמיד חוזר לדפוסים האלו..
    ואני מוצאת את עצמי כל יומיים בדרמות מיותרות על שטויות
    וגם מאוד קשה לי להתמיר את האנרגיה הזאת שנתקעת בתוכי
    מה לעשות? שיחות איתה לא עוזרות..

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבים עם אמא

הוספת תגובה

• ריבים עם אמא - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    25/10/2012

כדאי שתתחילי באמת להתייחס אל אמא כאל ילדה לא בוגרת - בנקודות הפחות קריטיות, השתדלי לא להישאב אוטומטית לוויכוחים הרגילים ופשוט וותרי, הבליגי והתעלמי ("כן, אמא, את צודקת"); בנקודות היותר קריטיות, הציבי בפניה גבולות באופן ברור ועקבי, מבלי להיכנס לוויכוח או להיכנע למניפולציות מצידה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מרגישה בודדה

שירי
    28/10/2012

בהמשך להתכתבותינו..

יש לי אח שיש לו בעיות נפשיות, הוא נפגע מכל דבר וכועס על כל מי שנמצא בסביבה שלו, הוא גר עם אמא שלי והוא מצליח לגרור אותה לאמפטיה איתו נגדי
    והיא פשוט יוצאת נגדי אומרת לי שאני לא בסדר, שאני לא מבינה את המצב וכו כו..
    והיא פשוט תוקפת אותי כמעט ללא הפסקה
    אני מרגישה שהיא ואח שלי הפכו להיות קואליציה אחת סגורה ואני בצד ( ההורים גרושים וגם אבא שלי לא נכלל אצלהם להיפך גם הוא מטרה שמאשימים אותו בהכל )
    אני מרגישה לבד וללא אמא..
    אני כל כך עצובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מרגישה בודדה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    31/10/2012

אני ממליץ שתעשי מאמץ להרחיב את מערכת התמיכה הרגשית שלך מחוץ למשפחת המוצא, החל מבעלך וחברות טובות וכלה באיש מקצוע (פסיכולוג וכד'). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריב עם אמא

תמר
    26/10/2012

ברגע שמתחיל ויכוח אם זה בטלפון תאמרי לה שאת מנתקת ואם זה אצלה בבית פשוט צאי אל תיגררי לויכוחים
    אולי מבחינתה את זו שצריכה להתנצל כי היא המבוגרת יותר (לא הבוגרת מביניכן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו