מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה!!יעל25/11/2012
בבקשה תיתנו לי עצה בלי להגיד ללכת לטיפול או יעוץ כי זה בלתי אפשרי אנחנו גרים בארץ זרה.
אני נשואה עם ילד מקסים בן חמישה חודשים.
לי ולבעלי יש קשר מדהים חוץ מבעיה אחת אמא שלו. היא יוצרת לנו ויכוחים וריבים כואבים.
אני לא ירחיב יותר מידי אבל אני יציין שבעלי נטרלי ולא אומר כלום בנושא.
אמא שלו מדברת עלי לבעלי המון דברים רעים ולא נכונים. היא אף שיכנעה את בעלה ללכת נגדי. אני סובלת מהם השפלות כמו קללות. בעלה והיא באו לביתי וקיללו אותי שאני אפס ועוד מלא קללות שלא אפרט כאן אני מצידי רק שתקתי ובעלי כמובן גם כאו לא אמר כלום למרות שבאותו רגע הוא לא היה בבית רק כשסיפרתי לו הוא לא עשה כלום בעיניין. (ציפיתי שידרוש מהם לכבד אותי האם זה בסדר?)
השאלה שלי היא לגבי הילד שלי.
הוא נכד ראשון והם מבחינתם לא ניסו ליצור קשר כבר חודשיים בערך, גם לא קנו לו כלום ולא שום דבר כזה.
בעלי לפעמים רוצה לקחת אותו אליהם האם לתת לו??
האם אני צריכה לתת את הילד שלי להורים של בעלי כשאני יודעת כמה הם מלכלכים עלי לבעלי? וכמה הם מנסים להפריד בנינו ולא יוצרים שום קשר או מנסים לעזור. למשל אולי לקנות לו איזה מתנה?
בעלי רואה אותם הרבה כי הם גרים ממש קרוב ותמיד חוזר טעון לגבי.
אז שתי שאלות?
מה עם הילד שלי?
האם זה הגיוני לצפות מבעלי לעמוד לצידי כשהם אפילו מקללים אותי והוא שותק?
)רק עוד דבר קטן, אנחנו לא גרים בישראל והמשפחה שלי נימצאת בארץ כך שאני לגמרי לבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך את עומדת בזה???
גילה26/11/2012אני במצב שלך הייתי מעמידה את בעלי ואת ההורים שלו במקום זה לא מרגיש טוב שלא מכבדים אותך ובכלל שאת לא רצויה. עד קללותאת צריכה לדבר לדבראיתם בשיחה על 4 עינים ולדבר על הכל עם בעלך וההורים שלו וכמובן לא בבית שלא היה מצב שהם יקללו אותך בפרסיה
אני גם הרגשתי ככה לפני כמה חודשים שההורים שלו רצו רק את בעלי בשולחן וכשניסיתי להגיד משהו לא התיחסו וכהתלוננתי לבעלי הוא אמר שזה בראש שליועוד המון מקרים משפילים וכמובן הצלחתי להוכיח לו כשישבנו בשולחן ואמרתי ובקול ברור סליחה גם אני פה יש לי גם מה להגיד..בעבר כמובן לא ידעתי שזה הדבר הנכון לעשות ובזכות השיחה העמוקה שלי פה עם המיעצות הם עזרו לי בשינוי ואני מאוד שמחה על כך
למדתי להעריך את עצמי ולדעת כשלא מכבדים אותי אני צריכה לדבר ולא לשתוק כי זה כואב וימשיך לאכול אותי מבפנים ולא רק זה זה אפילו ימשך עד שאני יתפוצץ וחבל
יש אנשים שחושבים שהכלה היא רק תופסת מקום וחבל
ובקשר לילד הם צריכים לראות אותו וכמובן את נימצאת שם כי הבן לא לא ישגיח כמוך כלומר השיחה שלהם והעקיצות לילד היו שונות
זאת הדעה שלי
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא עזר
יעל26/11/2012ניסיתי לדבר רק איתם זה לא עזר, ניסיתי לדבר רק איתו זה לא עזר וכמובן כולם ביחד זה לא עזר. בעלי נמצא באחת עדות המזרח שהוא חונך תמיד להיות מאחורי אמא. גם עם בפנים שחו היא תגיד עלי כך וכך וכך הוא ישתוק.
ומצד שני כמו שאמרתי אנחנו גרים בחו"ל באזור של הקהילה של העדה שלו והוא התחתן ען מישהי אחרת. ןאני חושבת שאני אמא טובה, ואישה טובה והכל אבל עדיין אני אף פעם לא יהיה מהעדה שלו.
ולא צריכה שיכבדו אותי אני לפעמים חושבת שאני לא עושה בסדר שאני לא נותנת לו את הילד אליהם. ומצד שני האם אני בכלל צריכה לתת את הילד היקר שלי לאנשים שאני יודעת שמלכלכים עלי בארוחת שישי ובעלי חוזר טעון ומלא עצבים כלפי?
ובאיזה טענה אני יגיד לו זה גם הילד שלו?
והאם זה בסדר שאני מצפה שהוא כן יגן עלי נגד אמא שלו? שכן יגיד שהוא בחר אותי והיא חייבת לכבד אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה!! - תגובה
טלי מנדיוק26/11/2012ליעל,
1. חשוב מאוד שתבני סביבך מעגל תמיכה. חברים, משפחה, ....
2. לפי מה שאת מתארת ההורים של בעלך מהווים "גורם שלילי" בחיים שלכם. הם נוקטים באלימות מילולית ונפשית כלפיך, ואת ובעלך לא מגיבים בנדון.
כמובן שעליכם להציג להם גבולות מאוד מאוד ברורים.
עליהם להפסיק את האלימות כלפיך, ולחדול מלחבל בחיי הנישואין שלכם.
לגבי התינוק המקסים שלכם - חשוב לא להפוך אותו "אובייקט" או "צד" במצב הקשה שנוצר.
עם זאת, אני מבינה מדוע קשה לך הביקורים של הבעל עם הבן אצלם - לאור התנהגותם האלימה כלפיך, והפאסיביות של בעלך ושלך בנדון.
3. אין מנוס - את זקוקה לעזרה ותמיכה מקצועית. ואני ממליצה מאוד שתפני לקבל עזרה שכזאת.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)