שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    חסוי
    29/11/2012

יש לי בעיה עם ההורים שלי אני צריכה עזרה בדחיפות.
    אני מתבגרת בת 15. אני נורא אוהבת לצאת למסיבות ולהפגש עם חברות ...
    הבעיה היא שההורים שלי לא מקבלים את זה .
    הם טוענים שאני ילדה קטנה מידי ושאין לי מה לחפש בתל אביב.
    אני נורא עצמאית , אני שומרת על עצמי, לא שותה לא מעשנת ..
    קו האמון שלי עם הורי מאוד נמוך
    כל פעם שאנחנו איכשהו מצליחים לסדר את היחסים בנינו יש איזה שהוא אירוע שהם לא מסכימים ואז הכל מתהפך. ואני הולכת ללא רשותם . לדעתי זה שהם לא מבינים אותי לא צריך לבוא על חשבון היציאות שלי עם חברות לקניונים ועוד .
    ועקב זה שאני יוצאת ללא ידיעתם , קו האמון שוב נשבר בנינו.
    אני באמת לא יודעת כבר איך לפנות אליהם וליצור איתם קשר . בחודשיים וחצי האחרונים פשוט לא יוצא לי לדבר איתם ולשבת איתם שיושבים כל המשפחה . אני נורא מנותקת מהם ואוהבת להיות לבד. לא כיף לי בחברת המשפחה שלי , אני מרגישה לא בנוח . וכנראה בגלל זה אני לא איתם הרבה. לאחרונה לא יוצא לי לדבר אתם בכל חוץ מעל מה אני רוצה לאכול .. וכמה כסף אני צריכה לפעילות בבית הספר. אני ילדה שייש לי הכל. אני לא מתלוננת , תמיד מקבלת מה שאני רוצה .. ולפעמים זה נבלע בהתענינות שלהם אלי ... ויכול להיות שהוא מיותר ..
    אמא שלי היא עוסקת בתור מאמנת אישית . היא עוזרת המון לאנשים ותורמת מלא לחברה . אך לפעמים "הבן של הסנדלר הולך יחף". והיא שוכחת שגם לה יש ילדה שצריכה לדבר איתה. אני חושבת שהיא נקלעה למצב שהיא באמת לא מבינה אותי, והפסיקה כבר לנסות, אז היא מתחמקת ממני , אף פעם אין לה תשובות לשאלות שלי על מה שעובר עלי, כל פעם תירוצים. ההורים שלי הם זוג נורא אוהב. ורוב הדעות שלהם הם מחליטים ביחד , יותר מידי ביחד.
    אני מרגישה שאין לי מישהו לדבר איתו. הם כל פעם באותה הדעה. אף אחד לא באמת מנסה להבין את הצד שלי את הצרכים שלי. לא באמת מסנים לדעת מה עובר עלי . רק ממשיכים להתלונן למה אני לא איתם בארוחות ערב וכו' .
    כשני מנסה לדבר עם אמא שלי תמיד זה נגמר בצעקות ולא יוצא מיזה כלום .
    אני הרבה פעמים מזכירה בבית שאטני רוצה פסיכולוגית , כלומר מישהי לדבר איתה, אני אולי מנסהלרמוז להם שאין לי עם מי לדבר, אבל גם זה לא עוזר. וגם פסיכולוגית אני לא חושבת שתגיע אלי בתקופה הקרובה.
    אני חייבת לסדר את היחסים איתם כי כי מרגישה שאני מפסידה הרבה דברים .
    אני חייבת עזרה ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

טלי מנדיוק
    30/11/2012

שלום לנערה המתבגרת,

מפנייתך ניכר כי את נערה חכמה ונבונה, בעלת בגרות נפשית.
    יכולת הביטוי שלך נהדרת וגבוה לגילך.
    את נשמעת נערה רגישה, חמה ומשפחתית.
    את מתארת באופן רגיש ואנושי את המצוקה שלך, אך לא שוכחת לתאר באופן הגיוני גם את "הצד השני", את משפחתך ואת החוזקות שלה.
    העצה שלי אליך היא כמובן לתקשר עם המשפחה שלך. עם ההורים. לנסות אולי לכתוב אליהם מכתבים / מיילים / הודעות.
    לנסות אולי באמצעות צד שלישי: יועצת, מורה, קרובי משפחה, חברי משפחה...
    בקיצור למצוא את הדרך הטובה אליהם - אני מאמינה שלבסוף הם יגיבו למצוקה.
    אז אל תפסיקי לנסות לתקשר.
    באופן טבעי ונורמלי את זקוקה להם למרות חוסר ההסכמה ביניכם.
    את נמצאת בגיל בו מתבגרים יוצאים החוצה אל החיים, ורוצים באופן בריא ונורמלי את העצמאות שלהם. אבל במקביל - מאוד זקוקים לקשר עם המשפחה ולתמיכה שלהם.
    שני צרכים " מנוגדים" אלה יוצרים בילבול ומתח.

אני מאחלת לך שתצליחי לבנות גשר טוב לתקשורת עם ההורים, כי זה הדבר שהכי חשוב בגיל ההתבגרות.

בהצלחה!
    ואני פה אם תזדקקי!!!!
    טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו