מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני ואמארויטל23/12/2012
אני בת 15.5 . לפני חודשיים ישבתי עם אמא בטלויזיה ותוך כדי שיחה היא אמרה לי שהיא קנתה סכיני גילוח. היא כמובן התכוונה לבית השחי. אבל אני סיפרתי לה שאני גם מגלחת למטה. היא כמובן שהייתה מופתעת אבל הוסיפה שזה מיותר בגיל שלי "אף אחד לא רואה" היא אמרה והוסיפה "אפשר להתחיל עם זה בגיל "18. אבל אני עניתי: אני רואה וזה מגעיל אותי".
השבוע עשיתי את זה שוב, אבל מציק לי שעשיתי את זה בניגוד לדעתה של אמא. אני מצטערת שהזכרתי את הנושא בשיחה שלנו , אחרת יכולתי לעשות את בשקט.
אנחנו מדברות הרבה על כל מיני נושאים אפילו על מין . נראה לי שהעיניין סגור מבחינתה ואני לא יצליח לשכנע אותה. אין לי עדיין חבר כך שאני לא עושה את זה בשביל יחסי מין. וגם לא דיברתי עם חברות בעניין.
מצד שני אני חושבת שהיא יודעת בתוך תוכה שאני ימשיך לגלח.
האם אני צריכה להמשיך לדבר עם אמא כדי לקבל את הסכמתה או להגיד שאני כן ממשיכה עם זה . או אולי באמת אני עדיין צעירה בשביל זה? אני בכלל לא מבינה למה הגיל צריך להשפיע על העיניין. אני לא אוהבת איך שזה נראה.
מבקשת את התייחסותכם המקצועית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אשמח אם דווקא טלי תענה לי
רויטל23/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ואמא - תגובה
טלי מנדיוק25/12/2012לרויטל שלום,
הקשר הקרוב שלך עם אמא מבורך וחשוב.
הרבה בנות בגילך היו רוצות קירבה ופתיחות עם אמא שלהן.
ומכן אני שולחת כל הכבוד לך וגם לאמא.
לגבי הגילוח של הערווה - חשוב לומר שמבחינה בריאותית השיער באיזור זה חשוב שכן הוא מגן על האזור הכל כך רגיש ועדין.
שהרי צמיחתו היא דבר טבעי ומבורך.
גילוח באזור זה היא עניין אופנתי חולף (למרות שהוא לא רצוי).
בנוסף, את אומרת שאת לא מרוצה מהתוצאה.
אני מציעה שתקבלי החלטה בנושא עם עצמך.
החלטה שתהיי שלמה איתה.
זה הגוף שלך, והחחלטה היא שלך.
בהצלחה!
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)