מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לטלי וחיים -לחץ על עזיבת הביתX28/03/2013
שלום לכן , אני X בן 18
הייתי מטופל אצל פסיכיאטר(כרגע יש הפסקה ) קבלתי פטור מגיוס עשיתי וועדה רפואית וקבלתי 100 אחוז נכות !
עכשיו בבית אנחנו חיים כ5 נפשות ! שני אחים קטנים אני וההורים !
היחסים שלי עם אמא ,לא טובים בכלל ! אבל מצד אחד אני אוהב אותה ומעריך אותה אצלי בלב כאימא שלי !
אני כל הזמן בבית כבר תקופה ארוכה לפעמים אני יוצא פה ושם דברים קטנים ,סופר מכולת /להביא את אחים שלי מהגן /בית ספר זהו.. אבל זה שאני לא נפגש עם אנשים ,זה לא מפריע לי ואני גם לא ניכנס ל לדיכאון כמו פעם ואני ממש לא ממורמר כמו פעם (בתקופה שהייתי בבית עדיין )אני שיניתי קו חשיבה !!
והאמת נוח לי בבית אני אוהב להיות בבית (למרות הרגשה של אי שייכות לא רצוי )
לא מזמן אמא שלי אמרה לי פעם אחת שאני יעבור להוסטל (אבל זה לא היה דיבור ישיר ,אלא איזה כזה עקיף אבל המילה הוסטל כללה )
מאז היא התחילה להכניס את ההוסטל הזה כשאנחנו רבים והיא מתעצבנת או סתם עצבנית ואומרת על ההוסטל שאני יעבור לשם !
היא אומרת שאני צריך להיות עצמאי ..(אני מכיר את עניין העבודה כבר מגיל 14 -יצאתי לעבוד)
אני חד וחלק מרגיש שאני מגורש מהבית לא רצוי!
יש לי בעיה בבית עם אחותי הקטנה 6 ועם אמא שלי !
אני בקשר ממש ממש טוב עם אחי הקטן ! ועם אבא שלי זה עוד בסדר, הוא פעם היה אומר מתי אתה כבר אני אפטר מימך ,(אבל אני מניח שזה בא מעצבים ולא מכוונה אמיתית )
האם אני באמת לא רצוי ? או האם זה בגלל עניין הסכסוך ביני ולאחותי ,אמא שלי טוענת שאני גורם להם הפרדה ביניהם (בין האח לאחות )
או שהיא באמת רוצה שאני כבר יהיה עצמאי ,שקשה לי לראות אנשים
בעצם האם בגיל 18 צריך לעזוב את הבית +כשאני עם בעיה נפשית ?
המצב שלי השתפר פלאים מאז גיל 16 שהתחלתי טיפול ,רציתי אז כל הזמן רק להתאבד וחשבתי על להתאבד -ברוך השם זה מאחורי כבר הרבה זמן !
תודה רבה !
אני כותב את הפוסט הזה מאחר והיום אמא שלי אמרה לי אחרי שהתחיל וויכוח ביני לבנה מהר ניסיתי להסתלק מהמקום (והסתלקתי מהמטבח לשולחן בסלון ) ואז היא נגשה ואמרה לי שהנה יש תוכנית בשבילי "ילדים שחיים על צוואר ההורים "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לטלי וחיים -לחץ על עזיבת הבית - תגובה
ד``ר חיים היילפרין29/03/2013ראשית, אני גאה בך על הטיפול שעברת ושמח על השיפור שחל במצבך. המתח בינך לבין הוריך לגבי עזיבת הבית טבעי ומובן לגמרי - כל הורה רוצה בשלב מסוים לראות את ילדיו עצמאיים וחיים מחוץ לבית - אם כי כדאי לך להבדיל בין אמירות שנאמרות בשעת כעס (ומאלו עדיף פשוט להתעלם) לבין העמדה העקרונית שאמך מחזיקה (שמושפעת אולי גם היא מהשיפור שחל במצבך). הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם הדילמה היא לשוחח עם הוריך (בשיחת נפש ללא התלהמות, אולי בתיווך איש מקצוע) על הרצונות שלך ושלהם כדי לבחון לעומק את האפשרויות השונות ולבחור בדרך הטובה ביותר עבורכם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חיים , לא ממש הבנתי
X30/03/2013אני צריך לעבור לגור לבד? למרות שטוב לי איתם בבית ?
כי אם נלך לאיש מקצוע ,והוא יגיד את זה ככה ,אין לי כבר דרך מילות (זו עוד יותר יחזק את המחשבה אצל אמא שלי )
ד"א היום עבר יום נורמאלי ביותר ! היו צחוקים ביני לבין אבי !
אמא לא היתה עם פרצוף חמוץ או נתנה אווירה רעה לבית !
היו ימים ביכלל שכולם היו טובים אחד לשני וזה היה פשוט כיף גדול !
אבל גם היום היה יום גדול בשבילי (עוד יום נחמד עם המשפחה)
האמתי שאני ממש לא רוצה לעבור עכשיו לגור מחוץ לבית .. (למרות שבגיל ההתבגרות ההתחלתי ,הייתי כל היום בחוץ ולא רואה את המשפחה ! הקשר היה ממש גרוע לא היה שום דבר אחד לשני ! וכשהגעתי לנקודת השבירה עם המצב הנפשי ,אז הייתי בלתי נסבל כל הזמן בבית ואחרי התחלת טיפול ,שעזר לי שוב פעם הייתי בחוץ כל הזמן (מסיים יום לימודים הולך למישהי ונשארים ככה עד השעות של 2-4 בבוקר )
ואז שוב המצב הדרדר ומאז אני בבית ...
ותודה רבה על התשובה המהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חיים , לא ממש הבנתי - תגובה
ד``ר חיים היילפרין31/03/2013לא הבעתי דעה לכאן או לכאן בעניינך - הצעתי לך דרך לגשר בין רצונך ורצון הוריך. הפשרה המיטבית תלויה בסופו של דבר רק בכם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)