אהבה שהלכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אהבה שהלכה
    נעמה
    16/03/2008

עשיתי את טעות חיי!
    התחתנתי עם גבר שמבוגר ממני בשני עשורים אין בננו התאמה אין שפה משותפת. אנחנו רואים את העולם והחיים בצורה שונה לגמרי מה שגורם למריבות רבות.
    הוא בן אדם טוב בסה"כ שעוזר לי בבית ונותן לי מה שאני והילדים צריכים אבל גם איש הפכפך פעם מחייך פעם כועס. דקה אחת טוב לנו ביחד ודקה שניה הוא מתפרץ צועק ומקלל. הבעיה שההתפרצויות האלו שלו הן לא צפויות אני אף פעם לא יודעת מה ידליק אותו. לכן למדתי כל הזמן להיות על המשמר ולחכות להתקפה הבאה.ואולי גם לנטרל אותה שהיא באיבה לפני שתתלקח לאש ומריבה שקשה לכבותה. אבל כל זה לא נותן פשוט לנוח ביחסים פשוט לחיות לי בשקט ולסמוך שהכל בסדר. המתח שלי גואה במיוחד שאנחנו בחברת אנשים. (למשל שמזמינים אותנו לארוחה וכו) כי אז שמתי לב יש לו נטיה להתעצבן על כל דבר קטן ולריב איתי ולהעיר לי ואני שמפחדת מבושות והשפלות עומדת על קוצים
    הוא גם מעיר לי כל היום על כל שטות. כשהוא מתעצבן הוא אלים מילולית כלפי מקלל קורא לי בשמות גנאי .לפעמים בועט ועושה נזק לחפצים פעם כבר היה אלים פיזית..
    כל זה כבר גרם לי לא לאהוב אותו. אני מרגישה שככל שאני מתבגרת ההבדלים שבננו מתחדדים (או שאני מודעת להם יותר?) הפעם גודל והולך והאהבה מזמן כבר לא קימת.אני מרגישה שמאז שהתחתנתי איתו במקום להתפתח ולהתקדם אני רק חוזרת אחורה למקום שאני לא אוהבת.
    הייתי עוזבת מזמן אם לא הילדים והפחד הכלכלי. איך נסתדר לבד?
    וגם די אכפת לי ממנו. ואולי גם אוהבת? אבל זו אהבה שונה אני מרגישה שאני דואגת לו כמו לאבא . כמו לבן משפחה. לא כמו לבן זוג. אני מרחמת עליו לא רוצה לפגוע בו הוא בסהכ בן אדם די טוב ומשתדל.
    אבל לי לא טוב!
    עלי גם להוסיף שהתחתנתי מתוך אהבה גדולה אהבתי אותו כמו שלא אהבתי אף אחד.ולא היה אכפת לי והמצב הכלכלי שלו (אז הוא היה די תפרן) ורק רציתי להקים איתו משפחה ולעשות רק איתו ילדים. אבל כל היחס המשפיל שלו והסבל הנפשי שעברתי בנשואים הללו כיבו את האהבה שלי אליו אני חושבת שמה שנשאר עכשיו זה רק ההרגל וכמובן הפחד. ושאני רואה אותו קצת כמו אבא שלי ולא היתי רוצה שזה מה שיעשו לאבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהבה שהלכה

הוספת תגובה

• לנעמה II

ד``ר חיים היילפרין
    17/03/2008

מערכת זוגית, כמו כל דבר חי, יש לתחזק באופן שוטף... כאשר יש זיופים וחריקות (כמו התפרצויות, השפלות, אלימות) חייבים לשוחח ולהתמודד איתם – ואם צריך, להציב גבולות, לפנות לעזרה חיצונית (טיפול זוגי, משטרה) וכיו"ב, אפילו במחיר של פרידה. ללא תיקונים הכרחיים אלה הזוגיות מדרדרת והזמן רק מקבע את הליקויים ומקשה עוד יותר לשנותם. גם המערכת הזוגית שלכם סובלת מהזנחה של שנים, ולהערכתי יקשה עליכם לחולל שינוי ללא סיוע מקצועי. עדיין, את יכולה לנסות ולהעלות את הנושאים בפני בעלך – לפעמים די בשיחה מהלב כדי לחולל שינוי. אם אין הוא מראה רצון טוב, את יכולה להניע אותו לשיתוף פעולה ע"י סנקציות מצידך (עד כדי פרידה), בהתאם למחיר שאת מוכנה לשלם עבור השינוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו