מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחייניםנירית23/04/2013
שלום רב,
אני נשואה ללא ילדים ויש לי אחיינים סה"כ 7 בגילאים שונים.
תמיד הקפדתי להיות בקשר טוב עם האחיינים שלי וכמובן גם עם האחים.
ממש אהבתי את האחיינים שלי מאז שנולדו ועקבתי אחרי התפתחותם, מאוד היה איכפת לי מהם. הרגשתי אז כשהיו ילדים שגם הם אוהבים אותי, וחלקם אף ממש הביעו את רצונם לראות אותי ושאבוא לבקרם.
כיום חלק מהאחיינים עברו את גיל 20 וחלקם בגיל העשרה והם כמובן מרוכזים בחיים שלהם. יש עוד כמה מתחת לגיל 13 ואיתם אין לי בעיה.
כאשר הגדולים היו ילדים קטנים הקדשתי להם זמן ובקרתי אצלם (אני מתגוררת באזור שונה), פינקתי במתנות (גם כיום לפעמים עדיין), הייתי נחמדה, התעניינתי בחייהם ובמעשיהם, מידי פעם ביליתי איתם ולקחתי אותם למקומות של ילדים כגון סרטים,ברכה וכו'.לא הייתי דביקה אך בהחלט היחס והקשר שלי איתם כדודה היו בכלל לא רעים. ועם אהבה.
כיום - אני ממש עובדת עצות איך להתנהג אליהם.??????
כאשר נפגשים בארועים משפחתיים, נגשים אלי או שאני ניגשת אליהם מברכים בנימוס קורקטי, נשיקונת וזהו. קשר טלפון אין בכלל, התעניינות מינימלית אין., חג שמח ומזל טוב לימי הולדת- אין.
חל שינוי קיצוני בקשר.
ניראה לי שאם אני רוצה לשמור על קשר כלשהו, אני צריכה ליזום.
אני ממש לא אוהבת חד צדדיות שרק אני אמורה ליזום....
יש פער מאוד גדול בין הקשר בינינו כאשר היו לפני גיל 13 ואחרי.
השאלה העיקרית איך אני אמורה להתנהג איתם כיום?
האם להיות אדישה וקורקטית ובכלל לא להתקשר אליהם טלפונית?
הללו שעברו את ה- 20 והבני עשרה ,, אף פעם לא מתקשרים לשאול לשלומי, או להגיד לי מזל טוב ליומולדת.
נכון שהרבה תלוי גם באיך האחים שלי חינכו אותם .....
האחים כן מתקשרים למשל בימי הולדת אבל האחיינים לא.
בקיצור- לא יודעת איך להתנהג אליהם??? ואיך עניין זה אצל משפחות אחרות?
אני מתחילה לחשוב שכדאי לי להיות אדישה ולא להתעניין בהם כמו שהיו קטנים...
לדעתי גם הם אמורים ליצור איתי קשר מינימלי וליזום מינימאלית ולא רק אני.....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיינים - תגובה
טלי מנדיוק23/04/2013דנה שלום,
את מתארת מערכת יחסים חיובית וטובה לאורך השנים עם החיינים.
אהבה ונתינה ללא תנאי.
עצתי לך, להמשיך להביע אהבה ונתינה ללא תנאי - מתוך רצון , הנאה וסיפוק.
אם את מרגישה טוב בנתינה שלך, אני תומכת ומעודדת אותך להמשיך.
כמו כן, הביעי בפניהם את הרצון שלך ליוזמה מצידם.
ונקווה שהם ישתדלו גם לקחת אחריות לקשר.
בכל אופן, המשיכי בקשר כל עוד את מרגישה הנאה וסיפוק. ואל תרגישי "פריירית".
בהצלחה ובהנאה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל...
נירית24/04/2013שוב תודה רבה אך העניין הרבה יותר מורכב.
הקושי שלי הוא אך ורק עם הגדולים וביחוד עם הגדולות.
לא עם אלה שמתחת ל-13 .
ואני בן אדם שמאוד לא אוהב חד צדדיות.
אם אני צריכה ל"חזר" ולהרים טלפון ולדאוג. ואך ורק אני זה לא מקובל עלי ומתחיל להרגיז.
ממש יש לי רצון ברגע זה לפתח אדישות וחוסר אכפתיות בפרט שהאחים הם די כאלה,
כל השנים אני מאוד הייתי מוכנה לתת מעצמי גם לאחים ואני מרגישה שאני מקבלת מים צוננים ללא סיבה מלבד אנוכיות שלהם ונבירה בתוך עצמם.
יש גבול לאנוכיות ומים צוננים שאני יכולה לספוג מהאחים והחינוך הזה עבר גם לאחיינים.
נכון שיש כאן גם עניין של תקופות בחיים אבל אם אני אעשה סיכום כללי-
ניראה לי שלי הרבה יותר היה איכפת מהם מאשר הפוך.
זה לא שיש מצד האחים שלי אדישות מוחלטת , מתקשרים פה ושם ומתעניינים פה ושם אבל אני חשה שהם כמו צנון יבש ולפעמים יוצאים ידי חובתם.
הם כניראה כאלה ושונים ממני לפחות בענייו הזה ולכן הגיע הזמן שאני אחזיר להם באותן מטבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אבל... - תגובה
טלי מנדיוק24/04/2013מה שנקרא - "בחירה חופשית".
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)