מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חמתי שלא מבינה שדיייייוני20/06/2013
אני בטוח שלחמתי יש כוונה טובה (לפחות ככה אישתי מגדירה את זה)אני נשוי באושר 6 שנים+ילדה מתוקה בת 3 ואישתי בהריון חודש 6 ומה שקורה כל פעם שאנחנו רואים את חמתי כולל בטלפון היא שואלת שאלות שלא כל צריכים לעניין אותה
כמו למשל איך נקראת לתינוקת וכמובן שיש לנו כמה שמות והיא יודעת עליהם איך היא תמיד מגיעה עם עוד ואומרת ששלה יותר מתאים ויותר יפה..
היא אף פעם לא מציעה את עצמה לעזור ולקחת את הילדה למרות שאישתי רומזת ומבקשת לפעמים בצורה שכבר נימאס ותזיזי את עצמך את הסבתא
ולא רק להגיע ולשבת בספא ולראות טלויזיה ושאנחנו נגיש לה כל דבר שהיא רוצה
חמי לא כזה דבק כמוהה היא ממש מטריפה אותי לאישתי אין סבלנות לזה ואז היא אומרת לי כמובן בצורה יפה בבקשה והכל שאני אקום ויגיש לה
היא מבקשת מאישתי שתילך לקנות איתה בגדים לילדה כאילו שחסר לה וכמובן על חשבוננו שככה אישתי לפעמים אומרת שהיא עסוקה ולפעמים שהילדה לא צריכה ואז היא אומרת תראי איזה בגדים היא הולכת או איזה גומיות וכו
ביתי תמיד עם שמלות יפות אישתי רואה בה בובה קטנה שצריך להליף לה כל שניה
בכל אופן עם חמתי שלא מבינה עניין למרות שדיברנו איתה בעבר על זה ואמרו לה שדיי הגיעו מים עד נפש זה חוזר על עצמו כאילו הילדים הם שלה
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמתי שלא מבינה שדיייי - תגובה
ד``ר חיים היילפרין20/06/2013למרות שאתה כותב שהדיבורים לא עזרו, אני מציע לך להתחיל בשיחה אסרטיבית שלך ושל אשתך עם חמותך (לא רמיזות וכו' אלא שיחה כנה, פתוחה וישירה לגבי תחושותיכם, ממש כפי שפירטת בשאלתך) בה תבהירו לה מה וכמה מפריע לכם בהתנהגותה ותדונו בשינויים שיאפשרו לשלושתכם לחיות בהרמוניה. אם חמותך לא תנהג אחרת בעקבות השיחה, תרגם את הציפיות שלכם להצבת גבולות ברורים שסנקציות בצידם (כמו "את מוזמנת לבקר רק אם תשני את..."). אם גם זה לא יעזור, לא תיוותר בידכם ברירה אלא לשקול את הרחקת החמות בפועל מחייכם. ואם תתקשו עם כל זה, כדאי לכם לפנות לשיחה או שתיים עם איש מקצוע (פסיכולוג או מטפל משפחתי) לקבלת הנחייה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)