בעיות במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות במשפחה
    ליאת (שוב)
    16/08/2013

אני בת 50, יש לי שתי ילדות - אחת בת 25 והשנייה בת 9. בתי הגדולה מנישואים קודמים ויש לה בעיות בריאותיות - מגיל 18 היא נפגעה בצבא ו-7 השנים האחרונות היא בטיפול נפשי אצל רופאים. כמה פעמים הייתה מאושפזת...

בעלי השני בן אדם טוב, אבל לא מתייחס יפה לבתי הגדולה - לא אוהב אותה. הוא כל הזמן מציק לה. הוא בן אדם שמתעצבן מאוד מהר ומתפרץ בצעקות לעיתים קרובות.

המשפחה הקרובה שלי - אמא בת 72, אבא בן 76 ואחותי בת 47. אצל אחותי יש שתי בנות גדולות - אחת בת 28 והשנייה בת 24. שתיהן נשואות - אחת עם ילדה והשנייה צריכה ללדת עוד מעט. במשפחה של אחותי הכל טוב ויפה - היא נשואה עם אותו בן אדם כבר 30 שנה. הבנות שלה בריאות ומוצלחות בחיים. 3 שנים אחרונות כל קרובי המשפחה שלי מתנהגים אלי לא יפה. הם מראים לי שלא אכפת להם ממני. בקלות יכולים לפגוע בי מילולית. לאחרונה יש להם הרבה ימי הולדת, שהם לא מזמינים את המשפחה שלי ואותי, מה שנהיה רק בשנים האחרונות. גם חגים משפחתיים הם חוגגים בלעדי. והכל בגלל שפעם אחת לא הסכמתי שבעלי החשמלאי יעבוד בחינם אצל חמותה של האחיינית הקטנה.

אני ממש מרגישה שמשפחתי הקרובה בגדה בי. הם אומרים שאם אני לא יעשה כמו שהם רוצים, אם אני לא אוריד את הראש ואת האגו אשאר לבד.

האחיינית הגדולה בת 28 קובעת לכל המשפחה וגם לאחותי ולכולם איך להתנהג ואף אחד לא מעיר לה על התנהגותה הלא יפה. היא ערמומית, כועסת לרוב וזוכרת דברים לא רעים. אמא שלי אמרה שהיא לא תתווכח איתה כי היא לא רוצה לאבד את היחסים עם אחותי-הבת שלה. וכמו כן היא אמרה שעלי להתנצל בפניה ולעשות כל מה שהיא רוצה.

אודה מאוד מאוד על ייעוץ ,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במשפחה

הוספת תגובה

• בעיות במשפחה

אורנית
    18/08/2013

הי ליאת , גם אני בת 50 ולי אחות אחת שתמיד לא הסתדרנו, אני מבינה לליבך לצערי גם אני נשארת עם ילדיי ובעלי בחגים לבד רק בגלל ערמומיותה של אחותי.שחושבת שהכל וכולם חייבים לה .לצערי אי אפשר לסמוך גם על אחות....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במשפחה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    21/08/2013

משפחתך פוגעת בך משום שאת פגיעה - את חוששת מ"להישאר לבד", למשל, ובני המשפחה מנצלים חשש זה לזלזל ולפגוע בך (כי הרי תעדיפי להיפגע מאשר להישאר לבד). את אינך יכולה לשנות את התנהגות בני המשפחה האחרים אך את יכולה לשנות את התנהגותך שלך ובאופן זה להשפיע על התנהגותם - אם תציבי גבולות בפניהם, אפילו במחיר ניתוק הקשר ובדידות, תעשי את המקסימום לשנות את יחסם אליך. במקרה שכזה, או שתרוויחי משפחה שתתייחס אליך בהערכה לה את ראויה, או שלא תפסידי שום דבר (כי חוסר איכפתיות ופגיעה ממילא מאפיינים שונאים, לא אוהבים). בכל מקרה, צרי קשרים משמעותיים גם עם אנשים מחוץ למשפחה (חברות וכו') לפי אותו כלל - קרבי אליך אוהבים (אנשים שאיכפת להם ממך וטובים אליך) והרחיקי מעליך שונאים (אנשים שפוגעים בך). ואם את מתקשה עם כל זה, פני למספר שיחות הנחיה עם איש מקצוע (פסיכולוג או מטפל משפחתי). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו