מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחותי ואנישרית09/11/2013
אחותי בת ה 30 פלוס ילד מתוק מאוד איך מפונק מאוד בן 4 שגרה באזור המרכז עובדת ועושה חייל ובעלה עצמאי ונראה שיושבים טוב יחסית.ואני אמא ש-2 מאזור ב"ש מאושרת ואוהבת מאוד את בעלי ואת ביתי ומנסה לטפל ולעזור תמיד להורים עם זה עם ריצות לרופא ניקיון הבית וכו.מהשקורה אנחנו 5 אחים שכולם נשואים פלוס ילדים וכן אני מקדישה את אחותי שהיא יותר מידי משדעת את ההורים אם זה שהיא קוראת להם לבביסיטר והם רצים אם זה להכין לה את האוכל שהיא אוהבת ואם זה לשרת אותה ולהגיש לה.
ההורים מבוגרים איך לא מתלוננים והם אומרים שהם מפחדים שאם לא יעשו מה שהיא רוצה היא לא תגיע לבקר ולא יראו את הנכד וכו
היא דורשת מכולם ומטמטמת אותנו בלעשות בשבילה דברים וכשאנחנו מבקשים מימנה היא עסוקה ולא תמיד פנויה
ולא מספיק זה היא תמיד צריכה להיות ראשונה כלומר אם היא מבקשת משהו צריך לעזוב בכל ולעזור לה..לא רק זה הבן שלה מרוב שהוא מפונק זה לפעמים מעלה את העצבים ולא יודעים איך אנחנו בתור הדודים צריכים לטפל במצב שכזה
לדוגמא כשאנחנו נפגשים לשבת ויומא שהילד שלה לא נותן לבת שלי להתקרב לאמא שלו ומתחיל לצעוק על הבת שלי ואומר זאת אמא שלי לא שלך תזוזי מימנה או לכי מפה זה לא הבית שלך..או כשהבת שלי משחקת והוא רוצה דווקא את המשחק ומתחיל לבכות בכי שסוף העולם הגיע וכמובן שאחותי מדברת עם ביתי שתיתן לו וככה הוא נרגע
בואו נגיד שאחותי חושבת שזה מצב חמוד ושהילד ממש לא בבעיה ואין מה לדבר איתה עליו.היא אומרת שבגן הגננת חולה עליו ויש לו הרבה חברים בגן
בעלי הגיע למסקנה שהוא לא רוצה להגיע להורים שלי שהיא שם כי זה לא נוח בשבילו ולא לילדה כי באמת נראה שהיא מפחדת מימנו שהוא נכנס למצב שהוא צועק ובוכה בלי סוף..מה עושים איך אפשר לפתור את זה לאחותי זה נראה שאין שום בעיה ותמי דהיא הייתה כזומה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחותי ואני - תגובה
טלי מנדיוק09/11/2013לימית,
שבוע טוב לך!
תודה לאל יש לך משפחה גדולה, ואלוהים בירך אותך גם באחות.
תשובתי אליך היא כזאת:
החיים תמיד "סיבה - תוצאה".
אנחנו תמיד "הסיבה".
אם אדם מוצא בחייו תוצאה שהוא לא מרוצה ממנה, עליו לערוך שינוי בעצמו, על מנת לקבל תוצאה טובה יותר.
שהרי אף אחד לא יכול לגרום לשינוי אצל אדם אחר, אלה רק אצל עצמו.
ולכן, אני מציעה לך לשנות התנהגות / גישה / חשיבה.... ובטוחה ששינוי אצלך יביא לשינוי גם אצל אחותך ובכלל.
כמובן חשוב שהשינוי יהיה לטובה ובאופן חיובי.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה
רינת09/11/2013תוכלי לתת לי כיון..לפרט יותר או לתת דוגמא אני מבינה שאני יכולה לשנות רק את עצמי איך איך ומה הכוונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה - תגובה
טלי מנדיוק09/11/2013לשנות את המחשבה שלך
לשנות את הדברים שאת אומרת
לשנות את ההתנהגות...
בקיצור, שינוי חיובי שלנו מביא לשינוי חיובי בצד השני. תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)