נתק עם הבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נתק עם הבת
    אמא 1
    14/01/2014

בתי בת ה-26 נמצאת בזוגיות עם בחור בן כ-31.הם כרגע גרים ביחד אצל הוריו .
    בשנה האחרונה על מנת שאכיר את הבחור,אירחתי אותם מידי יום שישי כל שבועיים לארוחת ערב.כל כוונותי היו טובות.
    לצערי ככל שהזמן חלף אני ובין זוגי,למרות סובלנותנו בכל תחום, נוכחנו להבין שפשוט הבחור סוציופט וככול שנפגשנו הרגשנו שהבן אדם ציני,מדבר בצורה לא מכובדת,מתווכך איתי ללא הבחנה,לא רגיש,לא אמפטי,וכו,
    בגלל שהחבר כריזמטי,ראיתי שבני בן ה-20 מסמפט אותו ואף מעריץ אותו, לחרדתי. אני ובן זוגי סובלנו מהארוחות האלה ברמה קשה.לכן בשלב מסוים הודעתי לבתי שלא אזמין אותם יותר יחד אך אשמח אם היא תבא מתי שתרצה לבקר אותי ואף אבא אליה אם תזמין.
    בתי מאז לא רוצה קשר איתי.אני מרגישה שהיא כמו נכנסה לתוך כת ולא מבחינה עם מי היא נמצאת .היא גם לא מנסה להדבר.
    מה אפשר לעשות?בכל נסיון של קשר שיצרתי, בתי נשמעת כעוסה ונוטרת,למרות שעברו שישה חודשים.אני חסרת אונים.

הודה לכל עצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נתק עם הבת

הוספת תגובה

• נתק עם הבת - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    15/01/2014

ברור שהגישה הלעומתנית (אנטגוניסטית) כלפי אותו חבר "סוציופט" אינה עובדת ורק הרחיקה את בתך ממעגל השפעתכם. יש סיכוי טוב שדווקא גישה הפוכה, מקבלת ופתוחה (רספטיבית), תשרת אתכם יותר - כך תוכלו ללמוד מה מקור הקסם האישי של האיש (בין השאר, בעיניה של בתכם וגם של בנכם) והקרדיט שתצברו יאפשר לכם לקדם טוב יותר (בדיאלוג ומשא ומתן) את הנושאים החשובים לכם. התוצאות לא יהיו מיידיות וקרוב לוודאי נמוכות מהציפיות שלכם, אך תהיה לכם לפחות מידה של קשר והשפעה. בכל מקרה, כדאי לך לפנות למספר פגישות אצל איש מקצוע (פסיכולוג או מטפל משפחתי) שינחה וילווה אתכם עד לפתרון הבעיה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

אמא 1
    15/01/2014

תודה על התיחסותך,אך היא לא מובנת לי:

א.כי ארחתי אותם שנה שלמה ב"טוב",סביב ארוחה בביתי וראיתי שאין עם מי לדבר.
    ב.כי אני לא מבינה אך אתה מעודד אותי להמשיך להיפגש/לארח אדם שלא מכבד אותי,הגעתי לקו האדום בנושא ותאמין לי שהקו היה מאוד רחוק .

צינתי גם שאני באופן כללי מאוד סובלנית ובכוונה לא שמתי את המילה "סוציופט" בסוגריים כפי שאתה שמת.אם הית בטוח שהוא באמת סוציופט,האם תגובתך היתה אותה תגובה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    16/01/2014

כן, אבל צריך גם לדעת איך, וזו הסיבה שעודדתי אותך בכל מקרה לפנות למספר פגישות אצל איש מקצוע (פסיכולוג או מטפל משפחתי) שינחה וילווה אתכם עד לפתרון הבעיה. (ואגב, לא שמתי "סוציופט" בסוגריים אלא במירכאות, כנהוג לגבי ציטוט.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,אקבל את עצתך והלך לפגישות

אמא 1
    16/01/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו