מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חמותי ואניענת25/01/2014
שלום
אני מאוד טעונה על חמותי (הפולנייה יש לציין...)
כל יום זה משהו אחר...
אתמקד במה שהפריע לי השבוע - מאז שנולד לה נכד מהבת שלה (אחות של בעלי), אפילו כבר בזמן ההריון, היא הרבה פחות בקשר איתנו במהלך השבוע. למעשה היא בכלל לא עוזרת לנו במהלך השבוע ועל כל בקשה שלנו לעזרה היא אומרת שהיא לא יכולה משלל סיבות. או במשפט הפולני שלה - אני עוזרת במה שאני יכולה מתי שאני יכולה (היא מדגישה את זה שהיא לא יכולה ולא לא רוצה). אבל היא רוב הזמן פשוט לא יכולה.
מאז שנולד לי עוד ילד קטן אני צריכה יותר עזרה והיא לא מציעה ולא מתעניינת ולא כלום. גם כשבעלי בחו"ל מהעבודה היא לא מציעה עזרה. אבל מצד שני כן נמצאת עם גיסתי והילד שלה. זה כבר ממש מעליב. היא אפילו לא באה לבקר. כל הביקורים שלה זה לעשר דקות ותמיד על הדרך לאנשהו.
אני לא יודעת אם יש טעם לעלות את זה בפניה או בפני בעלי. האם בכלל בעלי קשור לזה. בכמה פעמים שהעלתי את זה הוא אמר שכל פעם יש לה סיבה מוצדקת. אני מאוד מתקשה להאמין שכל פעם כואבת לה האצבע בדיוק כאנחנו מבקשים עזרה. האם יש טעם לעלות את זה בפניה אם כביכול יש לה כל פעם סיבות לזה שהיא לא יכולה לעזור. אני יודעת שהיא תגיד - זה לא שאני לא רוצה אני לא יכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמותי ואני - תגובה
טלי מנדיוק26/01/2014בוקר טוב,
יום טוב!
שבוע טוב!
לקבל עזרה מהסבתא זו זכות ולא חובה. זכות גדולה.
זכות גדולה שלה לתת את העזרה, וזכות גדולה שלכם לקבל.
נתינה לא באה מתוך חובה, שהרי החובה מבטלת אותה.
נתינה באה מתוך חופש הבחירה, ומודעות לדבר.
אני מציעה שתתמקדו בקשר החיובי שלכם עם הסבתא, תנסו לראות במה אתם יכולים לתרום לה, לתת לה, לפרגן לה ולתמוך....
אני מאמינה שמתוך גישה חיובית זו, יש סיכוי שהסבתא תרגיש נוח יותר להיות בנתינה כלפיכם.
לא ניתן להיות בנתינה שיש מצב של "מגיע לי".
במצב של "מגיע לי" - כלום לא מגיע....
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)