מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני פוגע ביחסים ביניהםגל05/03/2014
שלום .
לאשתי אח ואחות , יש לי קשר טוב עם אחותה אבל עם אחיה אין לי קשר טוב , אין לי תקשורת איתו .
אני לא מרגיש בנוח כשאני מוזמן אליו .
למרות כל התחושות שלי וחוסר הנעימות אני לא שם רגלים לאשתי ביחסים ביניהם , מזמין אותו אלינו , מגיע גם אליהם וזאת בהתחשב ולטובת אישתי .
אין אני מרגיש בנוח לפתח את היחסים מעבר לביקורים מדי פעם אצלם והם אצלנו בגלל נסיונות העבר של כל מיני התנהגויות של אחיה באותם פגישות שגרמו לי להתרחק ולהמנע ממפגשים כאלה כמו טיולים , יציאות למסעדות וכו"י .
אני לא מנסה לפגוע ביחסים ביניהם ולא שם רגלים לקשר ביניהם ולא מתנגד למפגשים ביניהם או לסרב למפגשים ביניהם או להרחבת היחסים ביניהם .
אשתי טוענת כי כתוצאה מהסירוב שלי וחוסר הנעימות שלי אני בדרך עקיפה פוגע ביחסים שלה עם אחיה , האם לדעתכם זה נכון ?
אני שוב מציין שאני לא מתערב , לא שם רגלים ואינני מונע להתפתחות היחסים ביניהם אבל אני לא רוצה להיות ביחסים האלה ובקשר ביניהם .
אני מכבד את אחיה כאח שלה ולא יותר מזה ואני חושב שבאים אין לי תקשורת איתו ולא נעים לי להיות בחברתו ולא משנה מה הסיבה לא צריך לאלץ אותי להיות מעורב ביחסים ביניהם וזכותי להגיד גם לא ללכת אליו וזכותה של אשתי גם ללכת לבדה .
מה דעתכם , האם אשתי צודקת ואני פוגע ביחסים ביניהם .
אשתי לוחצת עלי להצטרף לטיולים שלה עם אחיה , כמו כן למסעדות ולי לא נוח ונעים להיות בחברתו , באם אסרב ללכת אני פוגע בדרך עקיפה ביחסים ביניהם ? אני לא מסרב שאשתי מדי פעם תלך לטיולים ולמסעדות עם אחיה , אני לא רואה כל קשר ביני לבין התפתחות היחסים של אשתי עם אחיה , האם טענתה של אשתי נכונה ואני פוגע ביחסים ביניהם , או שמאחורי טענה זו עומדים דברים אחרים , האם אני טועה ?
האם התחתנתי עם אחיה ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני פוגע ביחסים ביניהם - תגובה
טלי מנדיוק05/03/2014שלום רב,
דרך שאלתך ניתן להבין כמה אתה רגיש ואחראי בקשר שלך.
כל הכבוד!
1. הקושי שלך במערכת היחסים עם גיסך, בא ללמד אותך על מקום פגוע אצלך, ושניתן לטפל בו דווקא דרך הקשר עם הגיס.
שהרי היקום לא היה מזמן לך אותו.
כל אדם הנקרא בדרכנו יש לו משהו ללמד אותנו על עצמנו, והוא עוזר לנו בשלבי ההתפתחות שלנו.
2. בוודאי שהמקום שאתה נמצא בהקשר של הגיס מפריע לאשתך ולקשר שלה עם האח.
עצתי היא, לנצל את אי הנוחות עם הגיס להתפתחות וגדילה אישית וזוגית.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אצלי לא בסדר ?
גל05/03/2014סליחה אבל אני לא מבין , מה אצלי לא בסדר ?
אם אשתי לא רוצה ללכת לאחיות שלי כי היא לא מרגישה בנוח שם זה אומר שהיא לא בסדר ? שמשהו אצלה לא בסדר ? מה הקשר שזה מלמד על הקושי שלי , אח שלה קמצן , אגואויסט , סנוב , מנצל את כולם וחושב רק על עצמו , זה לא מתאים לי , קשר עם אדם כזה לא מתאים לי ולא הייתי רוצה להיות בסביבתו , גם אם זה אח שלה מצטער . לא מבין איך אני מפריע לקשר ביניהם , מה אני קשור ליחסים ביניהם . כמו כן לא ענית לשאלתי ומה המלצתך עלי לעשות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אצלי לא בסדר ? - תגובה
טלי מנדיוק05/03/2014לציון,
קצת קשה דרך האתר להסביר.
אבל אומר בקצרה:
המפגש שלך עם הגיס, ועם התכונות השליליות שלו, נוגע בנקודות אצלך הדורשות התייחסות. וחשוב שתבין זאת מעבר ל: "....הוא קמצן, אגואיסט, סנוב....".
לגבי אשתך, רווחתה והרגשתה היא הדבר הכי חשוב.
ולכן גם למענה עליך לעשות "מתיחת שריר".
אני מציעה בחום ללכת לאיש מקצוע לכמה מפגשים, לנסות להבין מה אתה צריך לעשות, או לעבוד עם עצמך למען אקלים מיטבי עם הגיס ועם אשתך בנדון.
הגיס מזמן לך הזדמנות נפלאה לעשות עבודת צמיחה והתפתחות.
בהצלחה גדולה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)