קיפוח בין ילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיפוח בין ילדים
    עמית
    08/05/2014

שלום.
    אני בן 35 ויש לי אחות גדולה כבת 40.
    מאז שאני זוכר את עצמי היא היתה בת הטיפוחים של ההורים שלי, תמיד השקיעו בה וויתרו לה, קנו לה, פינקו אותה במה שרצתה אך היא אף פעם לא היתה מרוצה, תמיד היה לה קשה בחיים והיא היתה לא מאושרת. מעולם לא עבדה בעבודה רצינית, תמיד ציפתה שיפרנסו אותה ההורים וזה מה שהיה.
    היום היא כבר אמא לשניים,התחתנה עם אדם שעובד בעבודה מצחיקה ומרוויח שכר מינימום.
    מהרגע שנולדו הילדים שלה, ההורים שלי ויתרו על הנסיונות לדחוף אותה קדימה ועושים בשבילה פשוט הכל. מחזיקים אותה מ-א' ועד ת', אותה ואת המשפחה שלה.
    ובקשר אלי - אני אף פעם לא ביקשתי כלום מההורים. הם עזרו ועוזרים פה ושם, אבל לא ברמות האלה. כיום אני במצב כלכלי לא טוב. גם אני נשוי ואב לשניים. אשתי לא עובדת כי היא לא מצליחה למצוא עבודה מאז שילדה לפני שנה ואני משתכר פחות מהממוצע במשק. אנחנו עושים מאמצים עילאיים כדי להתחיל להפרנס בכבוד.
    עזרו לנו בסכום מסויים כדי לקנות דירה לא יקרה במיוחד. מצד שני לאחותי נותנים לגור בדירה משפחתית ששווה הרבה יותר מהדירה שלי. הבנתי מאמא שלי שהיא מתכוונת למכור לה את הדירה בסכום מצחיק. בנוסף לזה,נראה שהיא חיה טוב ברמות של כמעט עשירון עליון. יש לה רכב, טיולים עם הילדים, בתי מלון, אני חושד שגם היתה בחו"ל לא מזמן, דירה בבניין חדש עם גינה ענקית, מוציאה כספים כאוות נפשה. קונה מותגים וכו'.
    ניסיתי לדבר על זה עם אמא שלי והיא תקפה אותי. אמרה שזה המצב, כי ככה היא הרגילה את אחותי כל החיים ושאני צריך להבין שככה זה גם יימשך.
    כשהתעקשתי, היא כמעט התעלפה במהלך ויכוח.
    כשניסיתי למנוע ממנה את המפגשים איתנו ועם הילדים - היא פשוט ויתרה עלינו (למרות שאני יודע שזה היה לה קשה מאוד).
    היא כל הזמן מנסה לשקר ולהגיד שהיא לא עוזרת לה בכלל. אבל זה ברור שכן.
    מאז הויכוח ההורים עוזרים לי מדי חודש ברמה של כמה אלפי שקלים בודדים, אך אם אני משווה את זה לרמת החיים של אחותי - נראה שמשקיעים בה לפחות 15,000 שקל. או אפילו יותר. אפשר לומר שפשוט מחזיקים אותה. וברמה גבוהה.

האם אני צודק בכעסים ובהרגשת הקיפוח שאני עובר?
    האם טיפול משפחתי יכול לעזור לנו? ואם כן, מה יהיה הכיוון? לשנות את ההרגשה שלי ולגרום לי לקבל את מה שנעשה מתחת לאפי או לשנות את מה שנעשה מתחת לאפי?

תודה,
    עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיפוח בין ילדים

הוספת תגובה

• קיפוח בין ילדים - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    10/05/2014

צר היה לי לקרוא על (תחושת) הקיפוח שאתה מתאר, עמית. וכן, העניין מורכב מכדי לקבל מענה הולם בפורום אינטרנטי. כצעד ראשון לפתרון כדאי לך לפנות (לבדך) לשיחה או שתיים עם פסיכולוג או מטפל משפחתי, בה תוכל לתאר את השתלשלות הדברים בפירוט המתבקש ולקבל פרספקטיבה והנחייה אופטימאליים. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיפוח

אני
    14/05/2014

ריגשת אותי בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו