תמיכה כספית לבן בעל לקות למידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה כספית לבן בעל לקות למידה
    רפאל
    24/05/2014

אנחנו הורים שעובדים עם משכורת נאה , יש לנו בן שלא הצליח בחיים מכל הבחינות כי יש לו לקות למידה , וגם חברתית , למרות הכל הוא בן אדם רגיל שיש לו תחומים שהוא מבין בהם
    ויש לו פוטנציאל .
    השאלה שלי היא כזאת , כמה לעזור לו כלכלית אם בכלל לעזור לו , כסף לא חסר לנו
    אנחנו תומכים בו לפעמים אבל לדעתו זה לא מספיק כי הוא בדיכאון מזה שכל משפתחו מצליחה ושהוא לא מסתדר בחברה.
    האם לעזור לו בכל מה שהוא מבקש כמה שאפשר למשל הוא רוצה לגור לבד בדירה שכורה של 5000 שקל בתל אביב
    אם זה חשוב לציין אני האבא מהנדס מכונות בדרגה בכירה והאמא מנהלת מחלקה בבית חולים
    מה אתם חושבים זה נורא חשוב לנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמיכה כספית לבן בעל לקות למידה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    25/05/2014

השתמשו ביכולתכם הכלכלית להעניק לבן "חכות במקום דגים" - לממן עבורו (במלואם) לימודים, טיפול פסיכולוגי וכד' באופן שיצייד אותו בכלים לחיים (ולהכנסה עצמאית) ולא רק יממן את מחייתו ישירות. הסיוע צריך להיות מדוד ומושכל, כזה שייאזן בין צרכי הקיום המינימאליים שלו ליכולותיו בפועל וליכולתכם הכלכלית. דרבנו אותו ע"י התליית העזרה (לדוגמא, "נשלם עבורך (רק) מחצית מעלות השכירות/ הרכב (או אחזקתו)/ הטיול לחו"ל") או כתגמול על עשייה, שיפור או התקדמות (לדוגמא, "נשתתף בשכירות (רק) אם תתמיד בעבודה/ בלימודים/ בטיפול/ תפסיק לעשן גראס"). השתדלו להימנע מנדבה לשמה (תמיכה כלכלית שאינה תלויה בדבר) ומכניעה לסחטנות רגשית ("אם לא תתנו לי, אני לא אדבר אתכם/ לא אעבוד/ אתאבד"). אל תהססו לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג כדי לקבל הכוונה מפורטת יותר או ליווי מקצועי, ואשמח לסייע לכם בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו