מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הלוואה להוריםחסוי09/06/2014
שלום רב , הוריי נקלעו למצב כלכלי קשה כתוצאה ממעבר דירה , נתבקשתי מאבי לתת לו הלוואה עד קבלת המשכנתא , וכך עשיתי בהבנה מלאה של המצב נתתי לו את כל חסכונתיי העומדים על סכום לא מבוטל של כמה עשרות אלפיי שקלים - אבקש לציין בנקודה זאת כי אני סטודנט בן 24 חי עם הוריי ועובד למחייתי , ממן את לימודי ( הלא זולים במיוחד ) ומנסה לבנות את עצמי והקרייה שלי באופן עצמאי .
לאחרונה הוריי קיבלו את המשכנתא המיוחלת אך עם זאת אינם החזירו לי את כספיי הלוואה שניתנה להם , אציין כי אני מרגיש חוסר נעימות לדרוש את כספי בחזרה , מאידח אני מלא בכעס ואכזבה מהוריי . הוריי אינם מזכירים את הכסף שנתתי להם , וכל פעם שאני ממסה לתזכר את הנושא אני מוצא עצמי מתבלבל ונענה בשתיקה או בהעברת נושא . אבקש את עזרתכם המקצועים , בתודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוואה להורים - תגובה
טלי מנדיוק10/06/2014לסטודנט שלום רב,
ראשית כל הכבוד על הסיוע והעזרה שהגשת להוריך.
כל הכבוד על הבעת האמון בהם ובדרך שלהם.
כל הכבוד על העצמאות הכלכלית שלך, ועל ההליכה למטרה.
לגבי החוב של הוריך אליך, אכן מדובר פה בחוב, שכן ההסכם היה כי מדובר בהלוואה ולא מתנה.
אני מציעה כי תשוחח עימם בנושא, על מנת שיתנו לך זמן משוער בו כספך יוחזר.
זהו כספך והוא אמור לחזור אליך, וחשוב שיבטיחו לך את הזמן המשוער.
עם זאת, מדובר בהלוואה למשפחה, להוריך, ואתה נדרש להפגין סבלנות, חמלה, ואורך רוח. כך נהוג במתן הלוואות, בטח ובטח שמדובר בקרובים לנו.
אם אין ביכולתם להחזיר את ההלוואה, נסו למצוא פתרון הולם למצב.
(למשל לרשום אותך כחלק מבעלי הדירה, לפי הסכום היחסי וכו)
נתינה - היא זכות גדולה .
נתינה אמיתית היא נתינה מתוך אמון אמיתי ותובנה שרק דרך ערבות הדדית ועזרה, נוכל לחיות חיים טובים.
אני מאמינה שאם תעשה עבודה פנימית, של מחשבות טובות (ולא כעס ומירמור), בזמן זה או אחר, כספך יוחזר לך. בדרך זו אחרת.
מהוריך, או ממקום אחר.
זהו כספך, והוא ישוב אליך בכל דרך. תאמין בזאת.
ממליצה מאוד להחליף את הכעס והאכזבה, באהבה, ושמחה.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
חסוי14/06/2014שלום רב, ראשית תודה על המענה,
הנתינה היא אינה הדדית , וזאת הבעיה - הוריי רואים בי משאב כלכלי לכל דבר , הם אינם מתעניינים בי או בהצלחותיי או כישלונותיי , אני מלא בצער וכעס על כך שנפלתי בפח שלהם בפעם המי יודע כמה , זה לא הפעם הראשונה שאני מהווה בשבלים משאב כלכלי, אף שזאת הפעם הראשונה שמדובר בהרבה מאוד כסף, אינני מעוניין לקבל מהם דבר חוץ את כספיי החסכונות שלי שניתנו להם כהלוואה, אני לא מאמין בדרכם כפי שציינת בתשובתך אך עם זאת אני מודע לעובדות ולכן נרתמי ונתתי את עזרתי בלית ברירה , לאחר שיחה שנעשה עם אבי נאמר לי כי כרגע יש לו הוצאות אחרות חשובות יותר לשלם .
בתודה מראש על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
טלי מנדיוק14/06/2014מבינה ללבך מאוד.
אך מציעה שתבחר באמונה ושמחה, ולא בכעס ומרמור.
אתה צעיר.
החיים לפניך.
תחסוך עוד הרבה, ותעלה ותצליח.
חבל לבזבז אנרגיה טובה וחיובית. נסה להתסכל על הוריך כבני אדם שטעו / שבמצוקה...
נתינה אמיתית היא נתינה מבלי לצפות בחזרה.
בתודעה כזאת, תמיד תצליח ותמגנט אליך שפע מכל סוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)