מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לב שבורחסויה25/06/2014
שלום רב
בני בן ה20 יוצא עם בחורה כ3 שנים הקשר ביניהם מצויין וגם איתנו ..הם מתייעצים איתי בהרבה דברים וביני לבינו אין סודות .
לאחרונה הוא ישב איתי לשיחה ואמר שהאמא של החברה בדיכאון (כבר תקופה ארוכה )ואף אושפזה ולאחרונה גם ניסתה להתאבד.. (היא לא בבית כרגע)זהו סוד משפחתי שלהם ואף אחד לא יודע ..
הוא והחברה לאחרונה רבים הרבה ואני מבינה את הלחץ שלה מהמצב אך עם זאת פוחדת שאולי זה משהו בגנים ..לא הייתי רוצה שבני יעבור משברים כאלו גם ככה להתמודד עם המצב הקיים גורם לו לעצב..החברה מרבה להיות רחוק מביתה היא הרבה אצלנו ומקבלת חום ואהבה אין סופית(אמרתי לו שהיא צריכה ממנו הרבה תמיכה ועידוד)..
אני בעצמי לא יודעת איך להתמודד עם העניין בפרט שהיא לא יודעת שאני יודעת על הכל.מה עושים במקרים כאלה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב שבור - תגובה
טלי מנדיוק25/06/2014שלום רב,
שמחתי מאוד לקרוא שבנך נמצא במערכת יחסים טובה וחיובית 3 שנים, ושיש קשר חם ואוהב ביניהם לבין המשפחה, ובינם לבין עצמם.
זה לא דבר שהוא מובן מאליו. ויש לברך על כך.
צר לי על הצעירה ועל הקשיים המשפחתיים שלה, אבל תודה לאל אתם מהווים תמיכה חשובה וטובה עבורה.
א. אין מחקר המעיד כי דכאון או מצבים אובדניים הם גנטיים.
אולם, לעיתים ילדים מעתיקים דפוסי התנהגות מהמשפחה.
אך לא נראה לי כי זה המצב פה. ניכר שהצעירה מתמודדת כראוי במצב. ואפילו מצאה לך משפחה "חלופית".
ב. נכון הדבר שבנך ישתף את חברתו כי את בסוד המצב המשפחתי שלה.
ושהיא תחוש יותר בטחון ותמיכה בדבר. שתבין את הצורך שלו גם בלהתייעץ ובלקבל תמיכה.
הצעתי היא, להמשיך לאהוב ולתמוך בצעירה ובזוג הצעיר.
ועל כל זאת תבוא עליכם הברכה.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה26/06/2014תודה על התשובה
רציתי לחדד האמא הייתה מרכז הבית לפי הבנתי בשישי הסבתא (מצד אבא) הייתה מגיעה לארוחה כרגע אין את כל האווירה המשפחתית..האח הגדול הלך לקיבוץ ..החברה של הבן מגיעה אחת לשבועיים מהצבא (ושם לא יודעים כלום)וכשהיא בצבא כמובן השיחות ביניהם קצת במתח והיא די בלחצים וצעקות.
לפני כחודש אני ובעלי חזרנו מבילוי מאוחר ראינו את הבן בשיחה טלפונית איתה ועצבני מאוד ..היה לי מאוד קשה להוציא ממנו על מה ..בכל אופן היא כועסת שהוא לא מבין ולא תומך כנראה זה היה דיי בהתחלה כל העניין אצלה בבית ..התקשרתי אליה וניסיתי להרגיע אותה היא הייתה מאוד נסערת ואף אמרה שתעשה משהו לעצמה ..מזה אני חוששת כי היא לא יודעת שאני יודעת!!!
אני באמת מנסה לחבק ולתת הרגשה של בית חם לפחות פה ..יחד עם זאת קשה לי לראות שהיא מוציאה הכל על הבן הוא בעצמו לא יודע להתמודד עם דברים כאלה..ולחבק מאוד קשה שהיא נמצאת רחוק!!!
האם יש כלים/דרכים שאפשר להעזר בהם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
טלי מנדיוק27/06/2014הגבול בין להיות מעורבת למתערבת הוא דק מאוד, וצריך להיות זהירים.
אני מציעה שאולי תפני לשיחה עם איש מקצוע על מנת לקבל את כל הפרטים, ולתת לך עצה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)