בן מתבגר בן 14 צופה בפורנו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן מתבגר בן 14 צופה בפורנו
    יוכי
    20/08/2014

שלום רב,
    לתדהמתי גיליתי שבני בן ה14 צופה בסרטי פורנו קשים. בפלפון האישי שלו.נא חוות דעתכם על הנזקים שגורמת הצפייה ומה עליי לעשות.אני אם חד הורית ל3 בנים ,בן בכור בן 18 ובן בגיל 7,הקשר שלי עם האבא מועט ומורכב

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן מתבגר בן 14 צופה בפורנו

הוספת תגובה

• בן מתבגר בן 14 צופה בפורנו - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    21/08/2014

בנך ניזוק משום שהוא נחשף בתחילת בגרותו לפרקספקטיבה מעוותת של יחסי מין ויחסים בכלל. ומה שנדרש כאן הוא, במילה אחת, חינוך, ובשתי מילים, הסברה וגבולות - מבלי לעשות עניין גדול מדי, שלחי אותו לחפש ברשת ולהוריד עבורך מספר כתבות על נזקי החשיפה לפורנוגרפיה; לאחר שאסף מספיק חומר, שבי איתו ודונו יחד בניחותה אבל ברצינות בבעיתיות ובנזקים. בתום השיחה הבהירי לו שאת אוסרת עליו להיכנס לאתרים פורנוגרפיים וכיצד ייענש אם תגלי שהמרה את פיך (למשל, בהחרמת הסלולארי לתקופה). למהדרין, תוכלי לצייד את המכשיר (והמחשב) בתוכנת מעקב שתרגל אחריו (זו זכות וחובה במקרים בהם הילד עלול לסכן את עצמו) ו/או בתוכנה חוסמת אתרים. עדיף, כמובן, להגיע איתו להבנות על בסיס של אמון והערכה הדדיים. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר.חיים הלפרין

יוכי
    23/08/2014

לקחתי את הסלולרי של בני וניסיתי לקרוא איתו מאמר על נזקי החשיפה אך בשלב זה בני מסרב לקרוא.אמשיך לנסות לקיים את השיחה עם בני ולסכם איתו שאוכל להכנס לפלפון שלו יום יום ולבדוק או תוכנת מעקב כפי שהצעת.בני הבכור בן ה18 מתכתב בפלפון בשפה אלימה עם בנות,הוא רואה בהן אובייקט מיני לסיפוק צרכיו ומכנה אותן זונות.לצערי הרב בעלי שממנו אני מתגרשת בתהליך של תביעה ארוך וקשה מהווה דמות שלילית לחיקוי והזדהות.הוא צרכן פורנו ושרותי זנות לאורך שנים .זו מכה קשה עבורי שילדיי ניזוקים מהשפעתו השלילית ואני מאוד מודאגת מהתפתחותם הרגשית.
    תודה,יוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר.חיים הלפרין-בקשה להמשך התיעצות

יוכי
    11/09/2014

שלום רב,
    אודה על התיחסותך בתגובה הקודמת שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר.חיים הלפרין-בקשה להמשך התיעצות - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    11/09/2014

צר היה לי לקרוא על השפעתו השלילית של בעלך על הילדים, מיכל, אך לא ברור לי מהי שאלתך (אז והיום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התיעצות

יוכי
    12/09/2014

שלום רב,
    שאלתי היא האם פעלתי נכון כשלקחתי את הפלפון של בני.הוא ממשיך לסרב לקרוא את המאמר שמדבר על נזקי הצפייה בפורנו או לקיים איתי שיחה .אינני מקיימת איתו מאבקי כח,לא מנסה לשכנע אותו פשוט מחכה שיבשיל לקרוא את המאמר.בני מגלה כעס כלפיי בגלל שלקחתי לו את הפלפון.
    אודה על תגובה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התיעצות - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    12/09/2014

פעלת נכון, מיכל. עם זאת, בהודעתך השנייה תיארת מצב בעייתי ומורכב המחייב התערבות משמעותית בהרבה מתשובה קצרה בפורום אינטרנטי. אני ממליץ לך לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג ו/או מטפל משפחתי שינחה אותך כיצד להתמודד באופן אופטימאלי עם הילדים (והשפעות אביהם). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר.חיים היילפרין

יוכי
    20/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להמשך התייעצות

יוכי
    15/11/2014

שלום דר. חיים היילפרין
    הפלפון של בני היה אצלי בסביבות חודשיים והוחזר לו לאחר שהסכים לשיחה(הוא סרב לקרוא מאמר על הצפייה בפורנו) איתי ולבדיקה שלי את הפלפון שלו.היום נכנסתי לפלפון שלו וראיתי בהיסטורייה של הגוגל סרטי פורנו קשים.בני ממשיך לצפות בפורנו.הפלפון שלו אצלי(הוא ניסה לקחת באלימות את הפלפון מידיי).נא המלצתך ,איך עליי לנהוג.
    תודה,יוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להמשך התייעצות - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    16/11/2014

עליך לפעול במספר מישורים. בררי בחברת הסלולארי שלך אם את יכולה לחסום את הקו שלו לאתרי פורנוגרפיה וכד' (כפי שניתן לעשות למחשבים בבית) - זה יאפשר לך להחזיר לבנך את הטלפון הסלולארי לצרכי תקשורת וגלישה נורמטיבית בלבד. אם בנך נוהג באלימות (בעניין זה ואחרים), אל תהססי להתלונן במשטרה. התלונה לא תגיע רחוק (ובוודאי שלא יפתח לו תיק בשלב זה ...רק אל תגלי לו) אך במקרה הטוב (שבו בכלל יעשה משהו), תוזמנו לתחנה (או שיגיעו אליכם הביתה) וקצין משטרה ינסה להלך אימים על הנער לבל יחזור שנית על מעשיו. (אם גם זה לא יעזור, טוב שייפתחו לבן תיקים במשטרה וברווחה ותצטרכי לשקול את הוצאתו מהבית למסגרת שתוכל להציב בפניו גבולות.) נקווה שלא נגיע לזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו