מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר משפחתי רעצריכה עזרה22/12/2014
אני באמצע שנות השנים לחיי. היחסים בין ההורים שלי הם לא יחסים טובים, בסך הכל היתה לי ילדות בסדר אני חושבת אבל יש המון ריחוק בין בני המשפחה...אני לא מרגישה שאנחנו משפחה, גם בעקבות אופיה של אמי וגם בעקבות מחלה נפשית שחלתה בה נוצר מצב של יחסים גרועים בין הוריי ותקשורת מועטה בין כולם.
מה שמדאיג אותי עכשיו זה שאני חושבת שבעקבות זאת יש לי פחד מלהכנס למערכת יחסים רצינית למשהו רציני לחתונה...אני רואה מיד כשלון בחיי הנישואין שלי.
האם זה משהו שנתקלת בו בעבר? מה עליי לעשות? אני "מזדקנת" הרי מיום ליום וחוששת להשאר לבד...ניסיתי להסביר זאת לאבי בצורה עדינה אבל הוא אומר לי שזה לא קשור וצריך להפריד בין השנים, זה שהיתה לי בעיה עם אשתי לא אומר שגם לך יהיו בעיות, אבל יש לי חסמים מסוימים, אני מנסה להפריד אבל לא יכולה..
האם זה טבעי? האם יש לזה פתרון? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר משפחתי רע - תגובה
ד``ר חיים היילפרין24/12/2014את צודקת לגמרי שיחסים גרועים ופוגעניים בין ההורים (ובין הורים לילדים) במהלך הילדות עשויים לגרום לחשש ורתיעה מקשר זוגי ונישואין בבגרות. (הדינמיקה הזו בדיוק הייתה למעשה בלב ההרצאה הפופולרית ביותר שלי לפנויים-פנויות בשנים שחייתי בלוס-אנג'לס, תחת הכותרת "מעגלים של הכשלה עצמית ביחסים אינטימיים".) ואביך צודק, בעקרון - את אינך חייבת לחזור על טעויות הורייך, והפתרון להסרת החסמים (הטבעיים והמובנים) שלך הוא טיפול פסיכולוגי הולם. מנסיוני במקרים רבים די בפגישה או שתיים כדי להעביר את המסר ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר משפחתי רע - תגובה
ד``ר חיים היילפרין24/12/2014את צודקת לגמרי שיחסים גרועים ופוגעניים בין ההורים (ובין הורים לילדים) במהלך הילדות עשויים לגרום לחשש ורתיעה מקשר זוגי ונישואין בבגרות. (הדינמיקה הזו בדיוק הייתה למעשה בלב ההרצאה הפופולרית ביותר שלי לפנויים-פנויות בשנים שחייתי בלוס-אנג'לס, תחת הכותרת "מעגלים של הכשלה עצמית ביחסים אינטימיים".) וגם אביך צודק, בעקרון - את אינך חייבת לחזור על טעויות הורייך, והפתרון להסרת החסמים (הטבעיים והמובנים) שלך הוא טיפול פסיכולוגי הולם. מנסיוני במקרים רבים די בפגישה או שתיים כדי להעביר את המסר ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גרה בצפון הרחוק מאוד ולכן זה לא
צריכה עזרה26/12/2014יתאפשר
אך רציתי לשאול כמה חשוב שלא יהיו "פערים תרבותיים" ביני לבין הפסיכולוג?
האם התשובות שינתנו לי מצד פסיכולוג שבא מרקע חברתי אחר יתאימו לצרכים שלי?
ז"א האם רצוי לפגוש פסיכולוג מרקע חברתי דומה לשלי שמבין את העולם שלי או שלא?
אני חוששת שלא תהיה הבנה בנינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גרה בצפון הרחוק מאוד ולכן זה לא - תגובה
ד``ר חיים היילפרין27/12/2014מרבית הפסיכולוגים יקדמו אותך באופן משמעותי ללא קשר לרקע החברתי שלכם. ואם את חוששת מחוסר התאמה, את יכולה "לראיין" מספר פסיכולוגים ולבחור מביניהם את מי שנראה לך מתאים יותר עבורך. (ואגב, מגיעים אלי מטופלים מדן ועד אילת, במיוחד לאותה שיחה ראשונית, כך שגם זו אפשרות.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)