מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופסת ראשחסויה08/06/2015
שלום רב
אשתדל לקצר..כבר כמה שנים טובות שגיסי חזר בתשובה("דתי לפי דעתי") ולא עושה חגים אצלנו או אצל הוריי אלא רוצה שיבואו אליו..במיוחד בראש השנה ופסח..אנחנו 6 אחים נשואים וכולם עם ילדים לא תמיד מסתדר או רוצים כולם להגיע ולפעמים חלק נשארים לעשות חג עם ההורים בגלל חוסר תקשורת עם הגיס ..אני מעולם לא הזמנתי אלי כי הבית היה קטן ותמיד חלמתי לעשות חג אצלי..לפני כ 8 שנים עברתי לדירה גדולה יותר ורק שנה שעברה יצא לי להזמין את כולם אלי לראש השנה (בפסח אנו תמיד בחול)דאגתי להזמין כחודש וחצי לפני ..שלא יהיה מצב שאחותי תזמין ואז נתפצל ביקשתי שלא יכינו כלום ,הכל אני מכינה שיגיעו ויתפנקו..אחותי מאוד כעסה ואמרה שהוא דתי ולא יהיה מוכן להיות 4 ימים אצלי ,ביקשתי ממנה לא להגיד לו כלום ושאני אפנה אל ליבו..היינו בארוע משפחתי קראתי לו לצד בכדי לדבר איתו עוד לא הספקתי להגיד דבר והוא התפרץ עלי ואמר שלא יגיע..מאוד נפגעתי והבנתי שאכן היא דיברה איתו קודם לכן והוא היה טעון עלי בגלל זה...בכל זאת החג היה אצלי למרות שהיא דיברה עם כולם ואמרה שאני צריכה לוותר ושיש חגים קטנים (חנוכה שבועות פורים..)שכולם יוכלו להגיע אלי .
למחרת החג יצאנו לטייל חלק מהאחים ולאחר מס שעות ראיתי בפייס שהיא העלתה תמונה שהם מבלים באחד מאתרי הארץ הייתי בשוק (מכיוון שכל המלחמה שלה היית שהוא דתי ולא יוצא בחג)נפגעתי מאוד וכעסתי.. סיפרתי לכולם במיוחד להורי ..כולם מצדיקים אותי על כך ולמרות שאמרו לה שהיא לא בסדר ולפחות לא הייתה מעלה תמונה .
אני לא מדברת איתה מאז וזה מאוד כואב לי כי היינו מאוד קרובות אבל ממש נפגעתי כי היא לא יודעת לפרגן וחושבת שהיא ראש המשפחה שמלכד וכו'
למרות שהורי מנסים לדבר פעם איתי ופעם איתה זה לא עובד לכל אחת יש את האגו שלה..היא טוענת שאני הקטנה וצריכה לבקש ממנה סליחה(קצת הגזימה.. נכון??)
כל יום שעובר אני יותר כועסת על כך שהיא תופסת ראש..בשבתות כולנו נפגשים אצל הורי ואנחנו לא מדברות המתח באוויר מורגש ואף אחד לא מתערב זה פשוט נשאר ככה ואני אוכלת את עצמי על כך ..היא לא יודעת להודות עשתה טעות ממציאה מכל מיני דברים שלא קשורים למציאות
ככל שהזמן עובר הקשר יהיה רופף אני עובדת עצות ובעיקר עם לב כאוב.
אמול הבן שלי אומר לי שאני לא בסדר שתופסת ראש כולם הופכים את המצב עלי והיא משחקת אותה מסכנה ממש חצופה!!! לא יודעת איך להמשיך מכאן פוחדת לפתח מריבה מחדש..מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים??
חסויה12/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופסת ראש - תגובה
ד``ר חיים היילפרין12/06/2015כמו ביחסים שלנו עם זרים, גם מערכות היחסים עם בין בני משפחה בוגרים צריכות להתנהל לפי העקרון "קרבי אליך את מי שאוהב אותך והרחקי מעליך את מי ששונא/ פוגע בך" (גם כשמדובר באח/ות, ילד/ה או הורה). את אינך אחראית להתנהגות של אחותך, כך שהיכולת שלך לשנות את התנהגותה מוגבלת למידה שבה היא מעונינת (או מסוגלת) להתגמש ולפעול לטובתך. אם אחותך או בעלה אינם מעונינים להתארח אצלכם - לא צריך, שלא יבואו. התרחקי מהם וטפחי את הקשר עם בני משפחה אחרים שכן רוצים בכך. זה לא אידיאלי וזה כואב (סוג של אבל על מה שיכול היה להיות אחרת) אבל זה הפתרון האופטימאלי בנסיבות. אם הדבר קשה לך, אל תהססי לגשת למספר שיחות אצל מטפל משפחתי לקבלת ייעוץ מקצועי מעמיק יותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)