מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצה דחופה בבקשהענת28/06/2015
שלום לכם.
אנסה לקצר- גרושה בת 43 אם לשתי בנות גדולות 22 - 19 .
עקב מגורים עם משותפים עם חבר לחיים לפני כשבע שנים -מגורים שלא צלחו-הבנות עברו לגור אצל אביהן - הגדולה היתה בת 15 - הקטנה נשארה איתי.
אחרי שנתיים גם הקטנה עברה ,גם כי רצתה לנסות לגור עם אבא וגם עקב מריבות בלתי פוסקות איתי,,כעס עצום שהצטבר לה וכו''- יש לציין שהאב נשוי ולו שני ילדים מאשתו השנייה .
בטיפול ובעצתה של פסיכולוגית ילדים הוצא לי "לשחרר " לתת להם לאכול ... ואכן כך היה.
במשך 4 שנים השכרתי דירה עם חדר מיותר ריק למקרה שהן תחזורנה הביתה.
עד שקניתי דירה 3 חדרים לפני שנה.
הגדולה חזרה אליי אחרי שאשתו של האב הראתה לה יפה את הדרך החוצה ..- יש לה חדר . גם לקטנה שכיום בת 19 ומתגייסת עוד כחודש - הבטחתי שכשהיא תחזור-יהיה לה חדר משלה ואני אשן בסלון ..
עכשיו - גם הקטנה חוזרת לשמחתי ועם המון חששות .- (אותו כנ"ל עקב אשת האב)
א. כי אני והיא לא מסדרות למרות שהיא אהבת חיי- אני מאד חוששת ממריבות איתה -
היא תמיד הייתה מרדנית למרות שהיא תלמידה מצטיינת , הולכת לשרת באחד
התפקידים המבוקשים והיוקרתיים בצה"ל,,אבל -אני חוששת שהתנהגותה לא
התשנתה מגיל 15 .
ב.- נושא החדר -אני לא ממש רוצה בלשון המעטה לוותר על החדר שלי- התרגלתי לפרטיות ומגיעה לי פרטיות כאם הביית .
הגדולה בשום אופן לא מוכנה לישון עם אחותה , בסוף באתי בהצעת פשרה -
אמרתי לקטנה שאני מוותרת על החדר בתנאי שאני פעמיים בשבוע ישנה שם וכשהיא לא בבית או בצבא גם כן -אני ישנה שם..
זה כמובן גרר מריבה -עוד לפני שהיא חזרה ..שם היא לא יכולה להישאר אצל אביה בשום פנים ואופן -אחרת אשתו זורקת גם אותו ..סליחה על ההתבטאות .
אני רוצה מאד את הילדה בבית -אבל גם אני מאד מבולבלת , צריכה להתרגל לכל השינוים -גם הכלכליים -זה לא פשוט שתי בנות גדולות בבית .אחת חיילת שצריכה תמיכה.
והכי מטריד -האם הצעתי נכון לגבי החדר ומה האלטרנטיבה שעומדת בפני ?
כל עצה תתקבל בברכה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה דחופה בבקשה - תגובה
ד``ר חיים היילפרין29/06/2015אין פתרון קסם לבעיה הטכנית של שיכון שלושתיכן בחדרים משלכן. אם את רוצה שהבנות תחזורנה לגור איתך, אין מנוס מפשרה כמו הפשרה שהצגת לבת הקטנה (ובעיקר לעצמך), לפחות לפי שעה. אני משער שבטווח הלא רחוק הבעיה תיפתר מעצמה, כשאחת הבנות או שתיהן תעזובנה את הבית ואז תוכלי להכשיר את אחד החדרים לאירוח שתיהן, יחד או לחוד. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)