נער מתבגר ויחסים לא טובים עם ההורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נער מתבגר ויחסים לא טובים עם ההורים
    דינה
    18/09/2015

שלום.יש לי בן נער מתבגר בן 13.בסך הכל הוא נער טוב בבית ספר אומרים שהוא מתנהג למופת אבל בבית הוא לא מקשיב לי ולבעלי .קשה לו עם המילה לא.הוא ביקש ללכת בצהריים עם חבר לקניון אמרנו לו שלא והוא פשוט פתח את הדלת והלך בלי להתייחס למה שאנחנו אומרים.בעלי החליט לנהוג איתו ביד יותר קשה אבל הבעייה היא שהוא לא מוכן לקבל עונשים ולמעשה "מעניש"את בעלי בעקיפין כאילו להראות לו שלא שווה לו להעניש אותו.לדוגמא לפני חודש בעלי כעס עליו כי הוא עשה רעש בבית והפריע לאחותו הקטנה לישון אז לאחר כמה בקשות שלא נענו בעלי דחף אותו מדלת הבית וביקש ממנו להרגע בחוץ. הילד בתגובה התקשר למשטרה והתלונן שבעלי נהג כלפיו באלימות .בעלי נלקח לחקירה במשטרה והילד אמר כל פעם שאבא יגע בי או יעניש אותי זה מה שאעשה אתקשר למשטרה.לפני כמה ימים בעלי צעק עליו על דבר מה שלא הקשיב לו.הילד הקליט את בעלי ושוב החליט ל"העניש "את בעלי ושלח את ההקלטה לקבוצת הוואטסאפ של כל המשפחה ובכך בייש את בעלי.אנחנו עובדי עצות הילד מורד בצורה בלתי רגילה והחליט לפגוע בנו ובמיוחד באביו ולא לקבל שום מרות ושום עונש.מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נער מתבגר ויחסים לא טובים עם ההורים - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    19/09/2015

כל מה שאת צריכה לעשות זה לפנות עם בעלך (ללא הילד) לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני או מטפל משפחתי העוסקים בהדרכת הורים. בפגישה תקבלו כלים התנהגותיים שיסייעו לכם לעצב את התנהגות הילד כרצונכם וללא מאמץ, ואשמח לסייע לכם בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו