יחסים עם ההורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסים עם ההורים
    אנונימית
    19/09/2015

אהלן, אני בת 20 אני סטודנטית בבאר שבע עתודאית. ויש לי חבר כבר כ 4 שנים. בימים האחרונים הקשר שלי עם אמא שלי גרוע מאוד. אני באה ממשפחה שמרנית מאוד. ועשיתי מעשה בלתי נסלח ונשארתי לישון אצל חבר שלי. כשחזרתי הביתה אמא שלי הגיבה לזה בצורה חמורה מאוד. באופן כללי אני מרגישה שאמא שלי (אומנם מאהבה) שולטת בחיים שלי. עד לפני כמה זמן הייתי מוכרחה לחזור הביתה עדד 12. לא יכולתי לצאת עם חברים כשאני במרכז ולא בבאר שבע. כשחזרתי בבוקר אמא שלי צעקה עלי בערך חצי יום על כמה זה אבסורדי מצידי להתנהג ככה ואיימה עלי או שאני חיה תחת חוקים שלה וחוזרת הביתה בזמן וישנה בבית או לא גרה בבית יותר. ואמרה לי ללכת אם אני לא מסכימה לכל מה שהיא אומרת. אני יודעת שאמא שלי אוהבת אותי והיא משלמת לי על התואר ולא חוסכת ממני דברים שאני צריכה. אבל מאז ומתמיד לא יכולתי לדבר איתה על רגשות או להגיע לאיזשהי הסכמה בנוגע למשהו שלא מוצא חן בעיניה. ניסיתי להגיע איתה להסכמה ולדבר ולהעביר את הצד שלי למה אני לא יכולה להישאר אצלו . כשאנחנו בני 20. אני לא יכולה לעזוב את הבית כרגע מכיוון שאני תלויה בה כלכלית והיא מודעת לכך. ומנצלת את זה כדי לשלוט בי. מאוד קשה לי לחיות בבית בצורה הזאת. מה אפשר לעשות על מנת לשנות את היחסים איתה ולגרום לה להתנהג אלי כאל בן אדם בוגר ולא ילדה בת 13?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים עם ההורים

הוספת תגובה

• יחסים עם ההורים - תגובה

טלי מנדיוק
    20/09/2015

שלום רב,

הצטערתי לקרוא את פנייתך, מבינה מאוד את כאבך ותסכולך.

במציאות - אין לאדם אפשרות לשנות האחר, אלה את עצמו.

את נדרשת לעשות החלטה .

אם רצונך להישאר בבית ההורים ולהסתייע כלכלית, עליך לנהוג ברגישות כלפיהם (כולל לא לישון אצל בן הזוג וכו), לבין יציאה לעצמאות אישית וכלכלית בה תוכלי לנהל את חייך באופן חופשי ובריא.

קבלי החלטה, ונהגי לפיה.

שנה טובה,
    גמר חתימה טובה,

טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו