מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחירת בן זוג.יוכי21/10/2015
שלום לפורום,
אני מנסה להבין מדוע בחרתי בבן זוג (לשעבר) עם צורך לטפל בו,לשנות אותו,לתקן אותו.בחרתי גם במקצוע טיפולי.אני גרושה בשנות ה40 עם ילדים לאחר מערכת יחסים תלותית מצידי ואלימה רגשית כלפיי.גדלתי בבית עם הזנחה רגשית.כיום לא יעלה על דעתי לבחור בבן זוג עם צורך לטפל בו,לתקן אותו וחלילה אלים.
אודה על תשובה
יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת בן זוג. - תגובה
טלי מנדיוק21/10/2015ליוכי שלום רב,
החיים הם מסע של התפתחות, גדילה וצמיחה.
כנראה שבמסע של חייך, הצורך לטפל בבני אדם הוא הייעוד שלך - ולכן את במקצוע טיפולי. יישר כוח
הבחירה בבן זוג שדורש טיפול הוא חלק מהעניין, חלק ממי שאת ומהצמיחה שלך ומהדרך שאת עושה.
יש לציין שבאופן תקין בני זוג מטפלים ודואגים אחד לשני.
את מדברת כנראה על חוסר איזון בנושא.
ניכר מדבריך שאת מודעת יותר, במדרגה גבוהה יותר, וכך תהיה בחירת הזוג הבאה.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
סיוון22/10/2015שלום לך,
מודה על תשובתך שאליה אני מתחברת מאוד.
אנו במסע של צמיחה והתפתחות מול האתגרים (שלדעתי מגיעים אלינו ממקור הנשמה שלנו שזקוקה להתפתחות שלה-זו תפיסה רוחנית ).
יש לי תחושה שבחרתי בבן זוג עם צורך לטפל בו כדי לתקן את עצמי ולהשיג שליטה מהמקום החלש שבו הייתי ובו גדלתי..(ערך עצמי נמוך,תלות)
מערכת היחסים שלנו הייתה קשה מאוד וגם תהליך הגירושין.
אודה לך עם תרחיבי על הצורך שלנו לתקן את עצמינו ע"י רצון לטפל באחרים.
בברכת שבת שלום,יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי - תגובה
טלי מנדיוק22/10/2015ליוכי שלום רב,
אכן תיאוריות רוחניות / פסיכולוגיות מדברות על תהליך הצמיחה של האדם דרך המעגלים החיצוניים.
בנוסף, האדם ניפגש במהלך חייו בדיוק עם המקום בו הוא צריך לטפל בו. לתקן אותו.
כך למשל ילדה שגדלה בבית רווי אלימות ותוקפנות, יש סבירות גבוה לבחירה של בן זוג / בוס / חברה... בעלי נטייה זו, על מנת שבבגרותה תוכל להיפגש עם הדבר ולהתמודד עימו בהצלחה כאישה בוגרת ובריאה.
המפגש של האדם עם "פצעי הילדות" הוא בלתי נמנע, והוא טומן בחובו המון תיקווה לריפוי הפצעים.
בהצלחה רבה!
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)