מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם התפיסה שלי לקויה?א27/01/2017
אני רוצה לדעת האם התפיסה שלי לקויה?
בקצרה :
אני בן 22 גר עם ההורים ועם שתי אחים קטנים מצד האבא החורג שמגדל אותי מגיל שנתיים.
אמא שלי החליטה באיזה יום שלב שכולם שוטפים אחריהם את הכלים של עצמם .
את האחים שלי 11-10 זה לא ממש מעניין ואמא שלי מבליגה להם ומוותרת ,אפילו לא מעירה להם כלום.
לעומת זאת כלפי יש טענות כשאני לא שוטף את הכלים אחרי (שאגב הייתה תקופה ארוכה שאני הייחדי שהיה שוטף את כל הכלים של האחרים עד שהחלטתי שנמאס - כשהייתי קטן בגיל אפילו יותר צעיר מאחיי הייתי מקבל משתי ההורים האלו עונשים אם לא הייתי שוטף את הכלים של כולם . ולאחיי לא אומרים כלום , זה מרגיש לי אפליה ולכן הפסקתי לשטוף את של כולם בגיל שאני אמור לעזור להורים בעניין.
עכשיו אני רואה שאחים שלי לא שוטפים אחריהם ובגלל שאני רואה שההורים מוותרים להם .. (כשאין צורך לוותר ,הם מסוגלים לעשות את זה בקלות -כשאני אומר הם עושים) פשוט לאמא נמאס לרדוף אחריהם . אז אני גם לא שוטף .ולעומת אחיי ההורים כן מעירים לי ושואלים למה אני לא שוטף אחריי (אני לא עונה להם) .
לא מדובר רק בשטיפת כלים ,ההורים שלי לא מציבים לאחיי גבולות ...
בכל אופן חברים אני אשמח לדעת האם התפיסה שלי לקויה אם כן אשמח אם תנמקו ואני כנראה אקשיב לכם ואשנה את הגישה שלי כלפי הנושא הזה ..
סה"כ אין לי בעיה בכלל לשטוף אחריי , אני כבר רגיל לזה .
רק מפריע לי שההורים וותרנים כלפי אחים שלי ולכפי יש טענות, אני רגיל שאני נקניק בבית ואמא שלי תמיד דורכת עליי בגלל שקל להשפיע עליי , וזה לא מתאים לי יותר ,אני רוצה להתחיל להיות אסרטיבי ורוצה לא לפחד מהתגובה שלה, לעומת זאת מהתגובה של אבא שלי לא אכפת לי רק קשה לי לי עם אמא שלי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן ה 22
טלי מנדיוק27/01/2017שלום רב,
החיים בנויים ככה שכל אחד אחראי להתפתחות האישית שלו. ולכן אין שום טעם להתעכב על מוגבלותם של האחרים, אלה להתמקד בהתפתחות שלנו קדימה. ולעצם השאלה, אכן אתה בן 22 גר אצל הוריך, התפתחות תקינה אומרת שאתה שותף ולוקחת אחריות כמו מבוגר. וכן מקפיד על כיבוד הורים. לגבי הטעויות בחינוך של אמא זו עבודה שלה ולא שלך. ממליצה לך להקפיד על לקיחת אחריות אישית. בטוחה שזה ישפיע על הסיבה שלך לטוב.
שבת שלום ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל.
א27/01/2017תודה טלי , אך לא כל כך הצלחתי להבין את מה שכתבת :(.
שבת שלום
למה הכוונה במוגבלותם של אחרים?
ולמה את מתכוונת התפתות בהקשר הזה ?
תודה על המענה המהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבן ה 22
טלי מנדיוק28/01/2017מוגבלותם של אחרים - הכוונה שאמא טועה בחינוך האחים הצעירים... שהאחים הצעירים לא שותפים למטלות הבית וכו...
התפתחות - הכוונה , שככל שהאדם יותר משפיע לסביבה, כך הוא מפותח יותר. ככל שהוא אגואיסט, הוא תקוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
טלי מנדיוק09/02/2017מקווה שסייעתי לך בתשובתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצעיר בן ה 22
טלי מנדיוק11/03/2017עצתי לך היא להתמקד בעצמך בכל הנוגע להתפתחות שלך וללקיחת אחריות שלך כאדם בוגר בבית.
ככל שתיקח יותר אחריות בבית כבוגר, כך תרגיש אדם בריא וטוב יותר.
אין לך מה להתמקד בחסרונותיהם של אחרים אלה בשלך בלבד, מהסיבה הפשוטה שאדם יכול לתקן רק את עצמו ולא את האחרים.
לגבי חינוך ההורים את הילדים הצעירים, אפשר אולי לשוחח עם ההורים ולנסות לסייע להם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)