מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים. אני משתגעת הרבה פעמים.שירלי02/12/2017
לד"ר היילפרין וגברת מנדיוק שלום ותודה מראש.
נהייתי סבתא לפני כשנה וחצי. אין אושר גדול מזה.
אבל יחד עם האושר, פעמים רבות אחרי שההורים והילד באים לבקר, אני מתוסכלת ויוצאת מדעתי. קודם כל אציין, שמדובר בזוג מאוד ערכי ואכפתי. זוג שעובד ועושה הכל למען הילד, אבל בקטע של התפתחות רגשית, שניהם לא שיא המפותחים. הם שניהם גם מאוד טובי לב ממש ברמות גבוהות. הם שניהם גם מתנדבים בארגונים שונים ואוהבים לעזור לכולם. ועכשיו אגיע לנקודות הכואבות. אני מרגישה שגם האבא- חתני וגם האישה בתי, והייתי אומרת יותר הבעל, מרגישים שהם צריכים לבדר ולהעסיק את הילד כל הזמן. למשל, יכול להיות שהילד משועמם, וקצת בוכה, ואז הוא מיד בא ומנסה לבדר אותו. וזה כל הזמן ככה. הרבה פעמים הוא גם ממש ירים אותו גבוה וגם ידגדג קצת כדי שהוא יצחק. אני בלבי פנימה ממש נגד זה, אני חושבת שילד צריך לצחוק כאשר הוא רוצה לצחוק. כמובן, שצריך לשמח את הילד, ולא צריך כל הזמן לבדר אותו. ונראה לי שבסופו של דבר זה גם מקשה עליהם, כי זה יכול להיות שעות שהוא קצת בוכה פה ושם וכל הזמן הם מרגישים שצריכים לגשת אליו ולבדר אותו. וזה מוציא אותי מדעתי. אני בעד לעזוב את הילד , לתת לו לשחק עם משחקים וגם אם הוא רגע בוכה, אני בעד גם לדבר איתו ולהסביר לו דברים אפילו שהוא תינוק. אני רוצה גם לומר שכולם מאוד אוהבים אותו, כולנו נותנים לו נשיקות וחיבוקים באהבה ובחום.
כאשר אני מנסה לפעמים להעיר להם בעדינות, הם לוקחים כל דבר קשה. אני ממש נכנסת לדכאון מזה. אגב, הילד תמיד נראה שמח ואהוב, אבל כאשר אני נמצאת איתם שעות רבות, נגיד שהם באים אלי ליום, יומים, אני משתגעת. האם יש לכם איזו שהן עצות? אני רוצה לציין גם ששניהם אינטלגנטים, רק הם לא תמיד מספיק מבינים ברגש. ושוב הם עושים הכל למען הילד, הם רצים לקנות לו כל מה שצריך וגם נותנים לו הרבה אהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים
ד``ר חיים היילפרין02/12/2017כדברי האמרה הידועה, עליך לשנות את מה שאת יכולה לשנות ולקבל את מה שאינך יכולה לשנות. במידה שיש לך השפעה על בתך וחתנך, למדי אותם "בעדינות" מיומנויות הורות בריאות יותר. במידה שהם אינם מוכנים\ רוצים\ מסוגלים, תצטרכי ללמוד לחיות בשלום עם המגבלות ולהסתפק בעובדה שהדברים ישתנו עם הגעת הילד השני, הניסיון והבגרות שהם רוכשים וכו'. ובהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני ומטפל זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
שירלי02/12/2017המון המון תודה!
איך לומדים לחיות בשלום, עם דברים שקשה לשנות, או שאי אפשר לשנות. אני מאוד אוהבת את הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לומדים
ד``ר חיים היילפרין03/12/2017קשה ללמד את זה בתשובה קצרה בפורום אינטרנטי, אך מניסיוני די בפגישה אחת בת שעה כדי ללמוד זאת ואשמח לסייע לך. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני ומטפל זוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב המון תודה , ותודה על התשובה המהירה!
שירלי04/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)