אבי תמיד מזלזל בי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבי תמיד מזלזל בי
    סמי
    14/07/2018

שלום, אני בן 30. אני הוסמכתי להיות רואה חשבון. אנחנו משפחה עם עוד 3 אחים. אבי תמיד מזלזל בי שאני כביכול רואה חשבון, וחושב שאני יודע הכל, כך לדבריו הוא מגיב לי כאשר אני מדבר עם אימי או אחים שלי מציק לו והוא סוג של מקנא בי ובקריירה שלי. חשוב לומר הוסמכתי ממש לפני חודשיים. ממש טרי. מה הסיבה שאב מקנא בבנו ומדבר ככה אליו? אשמח לדעת. כמו כן, אבי מקנא שאני בקשר טוב עם האמא ומדבר איתה ואומר לנו תפסיקו לדבר יותר מידי. אשמח לשמוע דעתכם. שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבי תמיד מזלזל בי

הוספת תגובה

• אבי תמיד מזלזל בי

סימונה פלג
    16/07/2018

בוקר טוב סמי,

אחד החוליים הגרועים בעיני זה קנאה. לקנאה יש כל כך הרבה סיבות אפשריות, וההשלכות על המקנא והסובבים אותו הן אף פעם לא טובות. כפי שאתה מתאר, זלזול, השפלה, חוסר הערכה, וכו'.

מה הסיבות לקנאה במקרה שלך, אינני יכולה להשיב לך. אך אנסה לתת לך כמה עצות בתקווה שיוכלו לעזור לך:
    1. אתה חדש במקצוע; מן הסתם זה טבעי שתדבר ותספר חוויות מהמקצוע שלך. דרך אגב, זה קורה לכולנו בתחילת דרכינו, לא משנה במה אנחנו עוסקים. אם כך הוא הדבר, ואתה משתף הרבה, תוריד מינון. תנסה לספר פחות, ובמיוחד ליד אביך, שעינו צרה בך.
    2.מאחר ואתה יודע שזו תהיה תגובתו אלייך, חוסר הפירגון והזלזול, תחשוב עם עצמך איך אתה יכול לא לקחת ללב ופחות להפגע. זה נשמע אולי נדוש או פשטני, אבל באמת. תחשוב על איזשהו משפט שאתה יכול לשנן ולהגיד אותו לעצמך שיחזק אותך.
    3. זכור: זה שלו, אתה בוגר מספיק כדי לדעת שאין לך שליטה על מה שקורה לו, אך יש לך שליטה במה שאתה יכול לעשות.
    4. אתה מציין שיש לך קשר טוב עם אמך. אין מה לעשות יקירי, כשהורה אחד מועדף, זה תמיד יעורר סוג של קנאה אצל ההורה האחר.
    שבוע מבורך,
    סימונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על הפירוט. יום מקסים.

סמי
    16/07/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו