התייעצות-ילדה ששמה פס על ההורים ועושה מה שרוצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות-ילדה ששמה פס על ההורים ועושה מה שרוצה
    נירה
    15/07/2018

בתי בת 15 וחצי מעשנת יותר משנה מסתובבת עם חברה פחות טובה יש סבירות גבוהה ששותה אלכוהול .אמש בעימות ביקשתי להריח את הפה ולא הסכימה...חברתה שאני אישית לא מרשה לה ללכת איתה מתרועעת עם אנשים מפוקפקים ושוכבת עם כל מי שרוצה ...הבת שלי הייתה תלמידה חרוצה הכל התהפךלנו מתחצפת שמה פס
    עלינו .עזבתי את הבית לחצי שנה כי נמאס לי בן זוגי ביקש שאחזור לא מרגיש טוב שום דבר לא השתנה יוצאת וחוזרת בשעות מאוחרות חבר שלה כרגע בחול וממשיכה לצאת
    מה עליי לעשות אני חשבתי על פנימייה כי אין לנו שליטה עלייה אך בן זוגי טוען שאיימתי עלייה שאני אשלח אותה והקונטציה שלה לפנימייה לא טובה מה לעשות היינו בייעוץ משפחתי לא הועיל אף החמיר המצב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילדה ששמה פס על ההורים

סימונה פלג
    16/07/2018

בוקר טוב נירה,
    גיל ההתבגרות המאתגר הן לילדים והן להורים. כל כך הרבה תהפוכות, בלבול, כעסים ועוד. לצד רגעים יפים וטובים.

זה הגיל שלחברה יש כביכול יותר חשיבות מאשר להורים.
    ובכל זאת חשוב לי לציין , שלנו ההורים עדיין יש המקום החשוב לילדים המתבגרים, הילדים צריכים אותנו, ורוצים שנהייה שם בשבילם. הם רוצים אותנו חזקים, בטוחים ואיתנים לצידם.

מה עושים?
    1. האם באמת התכוונת כשחשבת על פנימיה? האם אמרת לבתך על כך? או שזה היה בגדר מחשבה ברגע של תיסכול וכאב על מה שקורה עם בתך?
    אם לא באמת התכוונת, כמובן לא להעלות זאת, גם לא כאיום והפחדה.חשוב לי לציין שלאמירות שלנו יש השפעה על הילדים, בם בגיל זה.
    2. את מציינת שאין לכם שליטה עלייה, האם בכל דבר שהיא עושה או שאתם מבקשים אין שליטה?
    האם ישנם נושאים או נושא אחד לפחות, שיש לכם כן תקשורת טובה איתה. אם יש נושא שהולך טוב, תחזקי את הנושא הזה.
    הגיעי אל ליבה של בתך מאותו מקום שאתן כן מצליחות לתקשר.
    3. אני מבינה שהייתה פרידה זמנית בינך לבין זוגך, ובכל זאת הדברים לא הכי הסתדרו." לא מרגיש טוב, שום דבר לא השתנה" האם זה בקשר לזוגיות שלכם נאמר? אם כן, בדקו איך אתם יכולים להסתדר ביניכם , ולא ליצור אווירה בבית של מתח ומריבות.
    4. נדמה שלפעמים אנחנו צריכים ללכת על ביצים ,כדי לא להיכנס למריבה עם המתבגר/ת בבית. אני טוענת שצריך להיות רגישים לילדים בגיל הזה. לא ללכת על ביצים ןלהאמין במה שאנחנו אומרים להם ודורשים מהם.
    למצוא את הדברים הטובים שקורים, ולו אחד לפחות, כדי לחזק, לפרגן, להחמיא כדי ליצור פתח לתקשורת עם הילד שלנו.
    5. אני מניחה שהיא לא נתנה לך להריח את הפה שלה, כי היא יודעת שאת יודעת שהיא שתתה, ולכן הייתי באה אליה עם הסבר או אמירה בנושא, כשהיא מוכנה ורוצה לשמוע את מה שיש לך להגיד. לצערי אין לנו שליטה על מה שהילדים שלנו עושים בחוץ, אבל בבית שלנו יש לנו שליטה. ועז זה ניקח אחריות כמובן.
    אשמח להתעדכן על מה שקורה .
    בברכה
    סימונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו