שינה לתינוק בין חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה לתינוק בין חצי שנה
    ל.א
    25/07/2018

שלום בני בין חצי שנה, והוא זז הרבה בלילה :/ דבר שכמובן מעיר אותי יכול להיות כל שעה עד שלוש שעות אבל לא עושה לילה שלם כמעט אף פעם. ככה קצת עלינו: הוא טיפוס רגוע,מלידה משתדלת שיהיה לנו סדר יום, תמיד השתדלתי להרדים אותו עצמאי כלומר לא בידיים .... מדברת אליו לפני השינה ובערב לו שעכשיו לילה ושבלילה כולם ישנים ו לפעמים הוא מסתכל ומחייך או רוצה לדבר גם ולפעמים פשוט נרדם.שמה לו מוזיקה מרגיעה עם רעש של גלים אבל לא נראה לי שאכפת לו.כבר מ3 חודשים לא אוכל בקבוק של 3 בבוקר.(הנרתיק חלקית עד גיל 3 חודשים).הוא כן צריך את המוצץ וחיתול כלשהו ליד פניו שהוא שם לבד.ובדרך כלל אחרי שאני מניחה אותו במיטה אני מסבירה לו שאין לו מה לדאוג אני הולכת לסלון ..אני לא רחוקה ...אם יצטרך משהו ..כרגע הוא יכול להירדם בשלווה בלי דאגה.בקבוק האחרון הוא בין 2030 ל2100 (לאחרונה אפילו טיפה יותר מאוחר בגלל שישן קצת יותר בין 16 ל18 ואז זה דוחה את הדעת אכילה.וחפעמים הבקבוק האחרון ב1900. והראשטן בדרך כלל בין 7 ל8 בבוקר. המקלחת בערב לפני האכילה. אנחנו מטיילים השפיות חם בחוץ בין 17 ל1930 אני בחוץ איתו.משדלת לשחק איתו כשחוזרים הביתה לפני מקלחת...עם תרגילי התפתחות....כדי לעיין אותו עוד קצת אבל הבנתי שלא צריך להעיף תינוק זה לא מה שיגרום לו לישון יותר טוב בלילות.תנומות היום משתנות עם גיל שמתי לב. אבל בגדול ישן שנץ 3 פעמים ביום אבל ה2 הראשון קצרות :בין חצי שעה לשעה הרוב וחאחרונה רק האחרונה בין 16 ל18 היא בין שעה לשעתיים. ואז יוצאים לטיול. אני מנסה לעשות הרגלים וכו'....אבל משהו מפריע לו בחילות...הוא זז הרבה...או שאני מחזירה אותו בתחילת המיטה כי הוא נמצא פתאום ברצינות,או מחזירה לו את המוצץ וחוזר עצמאי לישון, או שמנסה להתהפך אבל הוא תקוע כי הוא צמוד מידי חשפנות המיטה ( לא שמה לו מגן ראש ,אין כלום במיטה איתו חוץ מהחיתול שהוא צריך ) ...מה אני לא עושה בסדר? אני כל כך רוצה לישון ושגם הוא ישן...אני מנסה להימנע מ"טעויות" נפוצות כמו ניענוע ,ידיים בהירדמות, טיול באוטו, אבל מרגישה שגם זה לא בהכרח עוזר.שחסר משהו. בגדול אוכל בין 4 ל5 ארוחות ביום ואנחנו כבר חודש בשלב הטעימות. אני איתו מהבוקר עד הערב צוחקים ,שרה לו,משחקים כמה שאפשר אבל גם זה קשה ,תרגילים. אין לו בכי של ממש ,יותר מקטר בלילות כי זה מפריע לו..משהו מפריע לו ..אז מחפש את עצמו.בתנוחות וכו'...לא יודעת כבר מה לעשות או מה אני מפספסת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה לתינוק בין חצי שנה

הוספת תגובה

• שינה לתינוק בן חצי שנה

סימונה פלג
    26/07/2018

ל.א יקרה שלום.
    קראתי בעיון רב את הפירוט של התנהלותך במהלך היום.
    האם הוא ישן לידך במיטה? או בחדר איתכם?
    האם השינוי בשינה קורה לאחרונה?
    הסיבות שבגללן ילד לא ישן טוב בלילה או שהשינה שלו משתנה ,הן רבות ומגוונות. לא תמיד נדע מה הסיבה באמת, כל עוד הילד לא מדבר ולא יכול באמת להביע את עצמו ולשתף במה שקורה לו.
    את כותבת שהוא ישן בין 16 ל18, אני מציעה ,אם אפשר להקדים את זמן השינה הזה? ואז כל השכבה יותר מוקדמת.
    כמה סיבות לאפשרות של השינה הלא שקטה שלו:
    הימים האחרונים מאוד חמים,
    שיניים שיוצאות
    הייתי גם עושה בדיקה כללית, כדי לוודא באמת שלא מפספסים משהו.
    הייתי ממליצה לקשור לו את המגן מיטה. על מנת שלא יתקע, ויוכל להסתובב בעצמו.
    ישנם תקופות שאנחנו נחווה שינויים ,אם זה בשינה , אכילה, הרגלים של הילד, מקלחת וכו..
    תקופת הטעימות היא תקופה מאתגרת בפני עצמה, כי הטעימות הן לא ארוחה, ולפעמים אין רצון בקבוק בגלל הטעימה, האם הוריד את מנת בקבוק?
    מאחר והמוצץ שאת נותנת לו מרגיע אותו ומחזיר אותו לשינה , כמובן תמשיכי .בידיעה שההתעוררויות הן זמניות ויהיו ימי שינה רצופים וטובים יותר
    אשמח להתעדכן איך הולך.
    בברכה,
    סימונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו