איך לעזור לאמא שלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לעזור לאמא שלי?
    דרור
    30/08/2018

אבא שלי חולה אלצהיימר, הוא במוסד כבר כמה שנים. אנחנו שלושה ילדים, שניים מאיתנו עוד בבית אבל הקטן תכף יוצא גם ללימודים בעיר אחרת. אני נשאר לבד עם אמא שלי והיא הפכה ממש לזומבי, היא מתפקדת אבל לא חיה. היא גם תכף יוצאת לפנסיה ואני לא יודע מה יהיה איתה. אני בעצמי בלימודים ועוד מעט אסיים ואני לא רוצה להמשיך לגור איתה אבל אני לא יודע מה לעשות כדי לעזור לה להתאושש ולחזור לעצמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לעזור לאמא שלי?

הוספת תגובה

• איך לעזור לאמא שלי

סימונה פלג
    31/08/2018

בוקר טוב דרור היקר
    אני מציעה למצוא עזרה מבחוץ שיהיה עם אמך. אפילו לכמה שעות. דרך אגב, יש לך זכויות לקבל עזרה. תשאל בביטוח לאומי, לשכת הרווחה. הם יתנו מענה מדויק יותר לגבי העניין.
    דבר שני וחשוב מאוד, אני שמחה שאתה מודע לזה שאתה לא רוצה להשאר לגור בבית, ולצאת לחיים משל עצמך. אני מעודדת אותך לכך.
    הרצון שלך שאמך תתאושש, ראוי מאוד. יחד עם זאת עלייך להבין רצון שינוי יבוא אך ורק מהאדם עצמו. אנחנו יכולים לרצות ולעזור לו. אך רק לאדם עצמו יש את היכולת לעשות זאת.
    בכל זאת מה אתה יכול לעשות?
    להציע ללכת למקום שיש בו חוגים או פעילות לגיל הבוגר.
    אם יש משהו שהיא אהבה בעבר, לנסות לחבר אותה לדבר הזה.
    כשאתה יוצא לחיים עצמאיים משלך. להיות איתה בקשר יום יומי טלפוני. לבוא לבקר אותה. ,לצאת איתה מדי פעם ביחד לבילוי משותף. ששניכם תאהבו.
    המון בהצלחה
    בברכת שנה טובה
    סימונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו