ייעוץ לגבי התנהלות המשפחה המורחבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעוץ לגבי התנהלות המשפחה המורחבת
    סיגלית
    01/09/2018

שלום רב,
    אני ובעלי בשנות השבעים לחיינו, שלושה בנים נשואים, שמונה נכדים מגיל שנה עד 12. בעבר הלא רחוק היינו נפגשים אחת לשבועיים לארוחות שישי משותפות. לאחרונה המעטתי במפגשים אלה כי זה הפך להיות יותר ויותר קשה, ואני צריכה מספר ימים כדי להתאושש ממפגש כזה. כמובן שמידי פעם הם באים אלינו, אך לא ביחד, ושמתי לב שגם להם המפגשים האלה קשים בגלל הבלגן והרעש שעושים שמונה נכדים בדירה לא גדולה. אני מרגישה נקיפות מצפון וחשה אשמה כי נראה לי שבגללי הילדים והנכדים לא נפגשים מספיק, מצד שני כשאני כבר מזמינה את כולם אז זה לא יכול לבוא בשבת והשני לא יכול בשישי ובסוף זה מתבטל. אני כמובן משתדלת לראות את הנכדים כמה שיותר, נוסעת אליהם מידי פעם וחלקם גם גרים בקרבת מקום. אגב, אנחנו כמעט ולא מוזמנים אליהם, הם אנשים מאוד עסוקים, עובדים מאוד קשה ואני בהחלט מבינה. הם גם לא יוזמים לבד מפגשים משותפים וכל המצב מאוד מפריע לי ולא ממש יודעת מה לעשות.
    אגב, יש לי שני נכדים אחים שרבים ללא הרף עד להחלפת מכות נמרצות ותוך כדי הורסים דברים בבית, חוץ מזה יש לי גם נכד אוטיסט מתוק, שמקבל התקפי זעם, וזה עוד יותר מקשה.
    אשמח לעצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התנהלות המשפחה המורחבת

סימונה פלג
    01/09/2018

סיגלית יקרה שלום.

אני מנסה לתאר את הכנס המשפחתי בביתך ומרגישה את העומס והקושי בביקור.
    אני יודעת שזה אידאלי שכולם ביחד ויש אווירה נעימה ונינוחה, אך לא תמיד זה קורה, וזה באמת קשה.

אני ממליצה לך להקשיב לתחושותייך, ולדעת שזה בסדר גמור לא להזמין את כולם ביחד, וזה בסדר גמור גם לא לראות את המשפחה בתדירות גבוהה. אתם צריכים לשמור על הכוחות והבריאות שלכם כאנשים מבוגרים, ולהקל על עצמכם על ידי וויסות הביקורים כראות עיניכם.

אני מציע לנסות ליזום יותר ביקורים אצלם, בתיאום מראש, במקום האירוח אצלכם, וזאת למרות שהם עסוקים. דאגו לכך שכל ביקור יהיה קצר ונחמד. כמו-כן, הקפידו להיות איתם בקשר טלפוני רציף.

בברכת שנה טובה
    סימונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו