ילד בן 4 בעייתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 בעייתי
    מא
    21/04/2019

שלום
    יש לי שני ילדים הבן המבוגר הוא בן 4 שהוא הראשון במשפחת הורי בעלי ומאוד מאוד פינקו אותו חמותי ממש הרסה אותו כי כל פעם שאמרנו לו לא היא הייתה נותנת לו מה שהוא רוצה וכל פעם שביקשנו שלא תעשה זאת היא לא הייתה מקשיבה. הבעיה שאני עובדת עד 5 והוא נשאר אצלה מ 2 עד 5 ואין לי אפשרות אחרת.
    לאחרונה זה הפך להיות בלתי נסבל. הבן שלי לא מקשיב לכלום אבל באותו זמן אני לא אוהבת כשמישהו צועק עליו או מדבר עליו. רק לי מותר להעביר לו ביקורת ולהעניש אותו לא רוצה התערבות כל העולם. אחיו של בעלי ואתשו מאוד מתערבים אין להם ילדים וממש מפריעים אני בקושי מתראה איתם מעדיפה לא לשבת איתם אבל לפעמים אין מנוס. מה שמפריע לי זה לדוגמא היום ישבנו כולנו בחדר אחד שהוא חדר המשחקים אצל חמותי הוא צפה טלוויזיה ביקשנט שינמיך אבל לא הסכים כי הוא אמר בגלל הטון שלנו הוא לא שומע. אז אחיו של בעלי התלונן שאנחנו לא מחנכים אותו ושלא צריך שכולנו נקשיב למה שהילד רוצה .אמרתי לו שהבן לא עושה שום דבר רע והוא לא מבין כלום כי אין לו ילדים אז אשתו התערבה שהם כן יחנכו את הילדים שלהם. דרך אגב הילד אסור לשחק במטבח או בחדר ישיבה כדי לא ללכלך אסור לצאת החוצה כי קר אסור שיחשק במשחקים כדי שלא יעשה בלגן. אני יודעת שהבן שלי מפונק כי הוא משגע אותי גם אבל אני לא סובלת שמישהו אחר חוץ ממני ומאביו ידבר איתו במיוחד אם זה לא בצורה יפה ועדינה)(אין לי בעיה שיעירו לו בצורה מנומסת ועדינה במיוחד כשיודעים שבגן הוא ממש ילד טוב מקשיב מסודר ומכבד) אני כבר לא יודעת מה לעשות אני רבה איתם כל הזמן. אני כבר לא יודעת מה נכון לעשות? האם צריך לעשות מה שהילד רוצה או להתנגד לו? האם לתת לדוד שלו ואשתו(שהיא חושבת שהיא הכי מבינה בעולם ללא סיבה) להעיר לו? מה שמםריע הכי הרבה זה שהם מדברים מולו והוא מבין ומתחיל לעשות מה שהם רוצים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 בעייתי

הוספת תגובה

• ילד בן 4 בעיתי

סימונה פלג
    22/04/2019

מא יקרה שלום רב.
    קראתי בעיון את שכתבת. כמה נקודות לתשומת לב:
    1. שיחה עם בן זוגך לגבי חינוך בנכם, והסכמה על נקודות שיש שעולות.
    2. כדי לא להגיע למצב שכל העולם מחנך את בנך.. למצוא סידור אחר על שעות השמירה עליו. הווה אומר מישהו שאת יכולה לסמוך עליו והגיד לו את מה שחשוב לך בזמן שנמצא עם בנך; ויקשיב לך!
    3. לקבל הדרכה הורית שתכוון אתכם ותלווה אתכם בשינוי שאתם צריכים..
    אני מודעת לזה שכתבת אין לך אפשרות שבנך לא יהיה אצל סבתו. אך בשביל השינוי והמצב שנוצר בזמן שהותו בבית. אני ממליצה למצוא פתרון לכך.
    בברכה
    סימונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו